Slik lager du eggerøre

RØR I VEI: Eggerøre er en frokostfavoritt hos mange. Et viktig tips er å huske på at stekeprosessen fortsetter selv etter at du har tatt pannen av varmen.
RØR I VEI: Eggerøre er en frokostfavoritt hos mange. Et viktig tips er å huske på at stekeprosessen fortsetter selv etter at du har tatt pannen av varmen.
Foto: Fredrik Ringe/VG
Mona Bristøl

Egg-ekspert og bronsevinner i Bocuse Christian André Pettersen gir deg eggerøre-tipsene som alltid gir perfekt resultat.

– Mitt beste tips når det kommer til eggerøren, er å vente med å ha i salt til etter røren er stekt. Har du salt i de sammenpiskede eggene vil du se at det kommer en væske på slutten. Det er en kjemisk reaksjon som skjer, sier Christian André Pettersen.

Et annet tips som går igjen er:

– Det er viktig med en god teflonpanne eller gryte med godt belegg. Er det riper i belegget setter det seg fort fast, sier han.

Pisk opp eggene. Hvitene og plommene skal være godt sammenblandet, slik at røren får en jevn fin farge. Pisker du for hardt, vil bindeevnen ikke bli like god.

Ha smør i kjelen eller pannen, sett den på medium+ varme. Ha i de sammenpiskede eggene.

Bruk en tresleiv/slikkepott og rør hele tiden.

Når du ser at røren er kremete og har satt seg litt sammen, men fortsatt er bløt, tar du den av varmen.

Når de fleste av oss fortsatt vil tenke at dette fortsatt er for rått, så er det viktig å huske på at varmeprosessen fortsetter også etter at du har skrudd av varmen.

Ha på salt og pepper (om du bruker det), og finhakket gressløk. Bruker du tørket gressløk, som også kan funke i nødstilfeller, må du passe på å røre den godt inn i eggerøren.

Foto: Fredrik Ringe/VG

Bruk noen dager gamle brødskiver, og rist dem i litt meierismør i stekepannen så du kan nyte eggerøren på varme toast.

Flere frokost-oppskrifter finner du her:

Finn flere artikler:
Godts ukemeny

Siste i Tips

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?