Slik lager du eggnog – en deilig dessertdrikk
Egg-ekspert og Bocuse-kokk Christian André Pettersen (31) viser deg hvordan du lager eggnog.
– Tradisjonelt sett er dette en eggelikør, men den er også perfekt dessert-drikk rundt påsketider. Den kan for eksempel også tas med på tur i en liten flaske, og serveres ved bålet, sier Christian André Pettersen.
Slik gjør du:
Pisk sammen egg, sukker, melk og vaniljesukker i en kjele på medium varme.
Når blandingen tykner tar du den av varmen, og så rører du litt rundt i etterkant. Det skal være kremete og tykk, men ikke som eggedosis.
Ha en nespresso-shot i bunnen av et glass, hell over eggnogen, og riv litt mørk sjokolade over, og server med kaneldryss eller litt muskat.
Til barna kan du droppe kaffen, mens de voksne gjerne også kan få et par centiliter med akevitt, whisky eller bourbon i koppen.
Serveringstips:
Server sammen med litt Kvikk Lunsj og noen appelsinbåter, eller den klassiske appelsinsjokoladen som kommer i butikk ved påsketider.
Publisert: 03.04.2020 kl. 12:13
Oppdatert: 30.06.2020 kl. 10:57
Lag deg en gratis konto