Slik lager du egg cocotte
Egg-ekspert og Bocuse-kokk Christian André Pettersen (31) viser deg hvordan du lager egg cocotte.
– Selv om dette kan høres veldig fancy ut, så betyr det oversatt bare «egg i gryte», og det er det det er, sier Christian André Pettersen.
– En rett som kan serveres hele dagen, perfekt som en frokost dagen-derpå – kanskje med en Bloody Mary, men fungerer også helt fint som en rask middag. Det beste er at du lager alt i en gryte, og slipper masse oppvask.
Slik gjør du:
Ta grønnsakene du har for hånden, eller liker. Det er perfekt å bruke noen ferdigkokte poteter fra dagen før. Har du ikke det, kutter du rå poteter i tynne skiver.
Ha grønnsakene i en gryte med litt olje, og stek kjapt til de får litt farge. Det funker i hvilken som helst gryte som tåler å stå i stekeovnen.
Deretter har jeg gjerne i litt kokt skinke i biter, og litt spinat. Du kan også bruke for eksempel tomatskiver.
Ta gryten av varmen, og ha på noen osteskiver, eller revet ost. Det som er viktig er at du fordeler grønnsakene, og det du har over, som et flatt lag i gryten.
Ha i rå egg over laget i gryten, som om du skal steke speilegg.
Sett gryten i ovnen på 200 grader, med overgrill og varmluft på, ett hakk over midten slik at eggene blir godt stekt på toppen.
Litt avhengig av hvor stor flate eggene ligge på, så er steketiden cirka mellom seks og åtte minutter.
Serveringstips:
En pose Sørlandschips og en god rømmeklatt.
Publisert: 03.04.2020 kl. 12:00
Oppdatert: 30.06.2020 kl. 10:55
Lag deg en gratis konto