Slik lager du eggesalat
Egg-ekspert og bronsevinner i Bocuse Christian André Pettersen viser deg hvordan du lager eggesalat.
Hans favoritt er å fylle dem i brioche-pølsebrød.
– Dette er helt perfekt påskekost, men også fint å ha med på tur resten av året. Ha med en liten boks med eggesalat ut, sammen med litt røykelaks, pølser eller spekeskinke, og noen gode brioche-pølsebrød, sier Pettersen.
– Varm brødene på bål og ha i godsakene. Det er også en veldig fin måte å bruke opp kokte egg som ble til overs etter frokosten.
Slik lager du eggesalat:
Riv kokte egg (samme om de er bløtkokte eller harde) på et rivjern til de blir nesten som en grøt, helt oppsmuldret.
Bland like deler crème fraîche og majones.
Ha i en eggeplomme og rør inn, sammen med litt finhakket vårløk eller rødløk, salt og pepper.
Så kan du ha i det du har for hånden, biter av røykelaks, noen ferske reker, eller lakereker om det er det eneste du får tak i.
Om du får tak i, riv litt pepperrot over til slutt.
Serveringstips:
Server i varme brioche-pølsebrød.
Publisert: 03.04.2020 kl. 11:59
Oppdatert: 13.04.2022 kl. 09:20
Lag deg en gratis konto