Slik unngår du tørr laks på grillen

AvMona BristølogMiriam Angela Folland

Kjøkkensjef Christian Honstad viser deg hvordan du alltid får perfekt grillet laks.

Grilltips: Slik griller du fisk

Laks er en favoritt for mange når man skal velge fisk til grillen. Men, du er ikke alene dersom du har opplevd å ende opp med en tørr fisk, som ser lite delikat ut å servere.

– Sånn generelt når du griller fisk, så anbefaler jeg at du bruker aluminiumsfolie, eller en egen plate å legge fisken på, sier Christian Honstad, kjøkkensjef på Gamle Raadhus Restaurant.

Årsaken til dette: fisk setter mye smak og lukt på grillen – som kan være vanskelig å få bort i etterkant.

FERDIG: Slik skal laksen se ut når den er ferdig grillet.
FERDIG: Slik skal laksen se ut når den er ferdig grillet.
Foto: Miriam Angela Folland/Godt

Unngå baking

I tillegg til å salte fisken før grilling, liker han også å smakssette den med litt ulike typer finhakket løk. Deretter pakker han folien lett sammen.

– Det er smart å la det være litt åpning, slik får man mer varme inn. Hvis ikke blir fisken bakt og det vil vi unngå, forklarer han.

Han anbefaler at laksen grilles i åtte til ti minutter. Når fisken begynner å flake seg, er den ferdig.

– Jeg vil gjerne at laksen skal ha en litt rå kjerne, ikke for rå, men at den bare er gjennomvarm. Da blir den ikke tørr, som laks ofte blir, sier han.

Hans serveringstips til grill-laksen i sommer; nypoteter som varmet opp med grov sennep, og sautert kål som er vendt i en god klatt smør.

Ettersom flere i etterkant av publisering av saken reagererer på at Honstad mener du skal bruke folie til laksegrilling, så presisterer vi at dette er fordi fiskeforurensingen på grillen kan være et problem om du senere skal grille mat til noen som har fiskeallergi.

Astma-og allergiforbundet sier til Godt de mener det absolutt kan være et problem for fiskeallergikere om de får mat som er grillet på samme sted som en fisk har vært grillet, ettersom fiskeproteinet er veldig varmestabilt.

TILBEHØR I SESONG: Honstad velger å servere laksen med nypoteter og kål.
TILBEHØR I SESONG: Honstad velger å servere laksen med nypoteter og kål.
Foto: Miriam Angela Folland/Godt
Finn flere artikler:
Godts ukemeny

Siste i Tips

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?