Jakten på brødskiveglede: - Hva har du på skiva, Julie Ilona Balas?

31. mai 2021Tips
Foto: @juliesmatblogg/Instagram

Matinfluenser Julie Illiona Balas ultimate frokostskive er med speilegg, hvite bønner og gressløk.

Har du også spist mye ost og skinke det siste året? Sliter du med å finne inspirasjon når du skal lage deg ei skive? Vi spør matprofiler om hjelp.

Først ut er matinfluenser Julie Illiona Balas. Balas deler daglig gode mattips via sin instagramkonto, og snart er hun (igjen!) aktuell med kokebok - denne gangen om maten man spiser sammen.

Hva slags pålegg har du alltid i kjøleskapet?

– Jeg har det kanskje ikke absolutt alltid, men veldig ofte - og det er mammas oppskrift på hjemmelaget klassisk eggesalat. Den inneholder det grønne på purren (det hvite kan brukes i noe annet), majones og bittelitt sennep. Det synes vi er veldig digg, og vi har det ofte stående hjemme. Men utenom det har vi alle de «vanlige» tingene som ost, spekeskinke ... Og akkurat nå har vi porchetta fra Strøm-Larsen (slakter i Oslo, journ. anm.), så det hadde vi til frokost i dag.

Hva har du spist mest på skiva oppigjennom?

– Det tror jeg kanskje er eggesalaten, rett og slett. Den er veldig god.

Hva har du spist mest på skiva gjennom coronaåret?

– Ugh. Mange kjedelige knekkebrød med Philadelphia og skinke.

DRØMMEFROKOSTEN: Hvite bønner, toast og speilegg.
DRØMMEFROKOSTEN: Hvite bønner, toast og speilegg.
Foto: Privat

Hva er din ultimate frokostskive?

– Det må være en stekt Ille brød-toast med speilegg, hvite bønner og gressløk. Speilegget er sunny side up, og kanskje stekt i olje for å få litt sprøstekt kant.

– Jeg pleier alltid å ha kokte hvite bønner tilgjengelig i kjøleskapet. Jeg har kokt dem selv, og man kan bruke dem i salater og andre matretter. De holder i rundt to uker hvis de ligger i kokekraften, for da blir de litt hermetisert. Men hvis man lager dem uten kraften, så varer de litt kortere. Kanskje en liten uke.

Publisert: 31.05.2021 kl. 09:13
Oppdatert: 31.05.2021 kl. 10:34


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Tips

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?