TikTok-tipset du ikke vil gå glipp av: Pestoegg

19. mai 2021Tips
SÅÅ GODT: Å steke speilegg i pesto er et TikTok-tips vi er glad vi oppdaget. Vi slang på en tomat for litt ekstra farge og smak. Du kan selv velge tilbehøret du foretrekker og har tilgjengelig.
SÅÅ GODT: Å steke speilegg i pesto er et TikTok-tips vi er glad vi oppdaget. Vi slang på en tomat for litt ekstra farge og smak. Du kan selv velge tilbehøret du foretrekker og har tilgjengelig.

Det har tatt av med mattips og hacks på TikTok det siste året. Ikke alle er like fristende. Men pestoegg har trolig kommet for å bli.

Speilegg stekt i pesto – såkalte pestoegg – er det nyeste av en lang rekke mattips som har gått viralt etter å ha blitt delt på TikTok.

Det aller første, var trolig dalgona. Kaffeskum-trikset som spredte seg som ild i tørt gress da verden stengte ned i fjor mars. Så har vi sett en lang rekke andre mattips og triks dukke opp, noen gode – andre langt mindre fristende.

Taco-brette-tipset var ett av dem som virkelig falt i smak hos oss og leserne. Mens fetapastaen ble vi ganske raskt lei.

Dette tipset synes vi også absolutt fortjener sine sekunder i rampelyset. Vi er trolig ikke alene om å hungre etter fristende lunsjtips på hjemmekontoret, etter det som startet som en seks ukers sjokkopphold, og som nå har blitt til laaangt over ett år.

Pestoegg kan bli din nye beste venn på hjemmekontoret. «Helt vilt smakfullt», er en av kommentarene på Instagram blant brukere som har testet, «holy WOW», skriver en annen.

Tipset ble opprinnelig delt av TikTok-brukeren Amy Wilichowski, og har siden blitt delt mange tusen ganger.

Slik gjør du:

Alt du trenger er egg og pesto – hjemmelaget eller kjøpt – det er opp til deg. Og en skive brød (om du ikke liker eggene dine som TikTok-kokk Kaayne, som helst spiser dem uten).

Sett på medium varme.

Ha noen gode spiseskjeer med pesto i en stekepanne (som erstatning for smør eller olje).

Knekk i eggene og stek på vanlig måte slik du liker dem best, vi går ikke av veien for et smilende egg.

Ha eggene på en ristet brødskive, som du kan toppe med det du liker best. Det finnes mange versjoner «der ute» blant annet med most avokado, ricotta eller kimchi. Vi tenker pestoeggene i seg selv er så smakfulle at det ikke er et must, det er bare kjøleskapet ditt som setter grenser for hva du kan ha på.

Publisert: 19.05.2021 kl. 15:12
Oppdatert: 20.05.2021 kl. 09:30


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Tips

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?