Slik griller du koteletter
Grilltips: Slik griller du koteletter
Christian Honstad, kjøkkensjef på Gamle Raadhus Restaurant, gir sine beste tips til hvordan grille koteletter.
Det som er fint med koteletter er at de har mye fett. Når dette smelter og faller ned på kullet gir dette mye røyk og flammer som gir kotelettene masse god grillsmak. Ikke vær redd røyk! I dette tilfellet er det en god ting.
Ha salt og pepper på begge sider og la koteletten steke på høy varme, altså direkte varme. De tåler det. Og ikke bekymre deg for at det har blitt litt svart på utsiden, det er bare godt.
– Grillmat bør jo ha litt farge, sier Honstad med et smil.
Når de har fått en god stekeskorpe på begge sider, bør de ligge en stund på indirekte varme. Der ligger de til de føles faste ut. Da er de ferdig stekte og må tas av grillen.
Du må derimot ikke begynne å spise dem med en gang. Kotelettene, i likhet med alt annet kjøtt på grillen, må hvile før du kan skjære i dem. Dette er for å bevare saftigheten, ved å unngå at alt av fett og saftighet renner ut med en gang du skjærer. En god tommelfingerregel er at kotelettene må slappe av minst like lenge som de har stekt.
Publisert: 14.08.2020 kl. 09:59
Oppdatert: 07.06.2021 kl. 12:17
Lag deg en gratis konto