Trikset alle som liker leverpostei bør vite om
Er du lei av å finne mørkebrune størknede biter i leverposteien fordi du ikke har et lokk tilgjengelig? Da bør du lese videre.
Nå som det for enkelte er tid for å smøre matpakker og åpne de gule leverposteiboksene igjen, er det på sin plass med et snedig leverpostei-triks. For det er nok mange som har opplevd å åpne en ny boks leverpostei, bare for å finne en åpnet en litt lenger bak i kjøleskapet - kanskje med noen mørkebrune størknede kanter.
I Facebook-gruppen «Matgeeks» delte medlem Solfrid Maria Kleppe et smart tips som fikk nesten 290 personer til å klikke på «like»: Nemlig å bruke bakepulverlokket som lokk på leverposteiboksen.
– Med barn i hus som elsker leverpostei, blir det fort åpnet en ny leverposteiboks uten at det sjekkes om det er mer i boksen som står opp-ned i kjøleskapsdøren. Det ble mye svinn og kasting av halvfulle leverposteibokser. Vi hadde ett lokk som var innkjøpt til formålet, skriver Kleppe til Godt.
Har du et favoritt-triks på kjøkkenet? Del gjerne med oss i kommentarfeltet!
På grunn av coronasituasjonen, prøvde de å kun dra på butikken når det var høyst nødvendig. Da hun så flere åpnede leverposteibokser i kjøleskapsdøren, lette hun automatisk i overskapet for å finne noe som kunne fungere som lokk - og tenkte umiddelbart på lokkene på vaniljesukker og bakepulver.
– Jeg måtte prøve! Og de satt som et skudd, forteller hun.
Godt-journalist Natalie kan bekrefte at det funker, og sier at de passer helt perfekt på de små boksene med leverpostei. Du trenger derfor ikke kjøpe lokk som passer. Bare husk på det neste gang du tømmer bakepulverboksen: Spar på lokket, og spar dermed kanskje inn på matsvinnet i slengen. Hvert år kaster nemlig norske forbrukere 42,6 kilo mat per person, ifølge Matvett.
Stabburets leverpostei så for øvrig dagens lys i 1949, og nordmenn spiser i dag over 200 millioner skiver med leverposteien i året, ifølge Stabburet.
Publisert: 21.04.2020 kl. 15:54
Oppdatert: 30.06.2020 kl. 10:47
Lag deg en gratis konto