Tre nyttige plastpose-triks som hjelper deg på kjøkkenet

ALDRI MER: Oppvaskbørste full av deigreister er historie med hjelp av en liten plastpose. Foto: Godt
ALDRI MER: Oppvaskbørste full av deigreister er historie med hjelp av en liten plastpose. Foto: Godt
Natalie Ngo Granum

Fryseposene kan brukes til mer enn bare oppbevaring. 

Mange av oss har en rull med fryseposer eller lignende liggende i kjøkkenskuffen. Disse små posene er praktiske når en skal oppbevare mat, bakst og lignende, eller til marinering av kjøtt og fisk.

Det finnes selvfølgelig både gjenbrukbare bokser og poser som gjør samme nytten uten at vi trenger å øke plastforbruket mer enn nødvendig, men noen ganger kan en liten frysepose gjøre hverdagen på kjøkkenet litt enklere på helt andre måter.

Her har vi samlet tre nyttige triks du kan bruke den lille posen til utover oppbevaring. Og om det er mulig, så ta gjerne vare på posen og bruk den om igjen.

Foto: Godt
Foto: Godt

Den kjedeligste delen med å bake må være å rydde og vaske opp, spør du oss. Mel over halve kjøkkenbenken og boller med deigrester, og etter bakebollen er skrubbet sitter du igjen med en oppvaskbørste full av deig. Det siste kan du endelig slippe med dette supre trikset, som vi først ble tipset om av en av brukerne på en mammagruppe på Facebook.

Trikset er så enkelt som å ta en liten plastpose utenpå oppvaskkosten før du skrubber bollen for deigrester. Resultatet er null deig i børsten.

Foto: Godt
Foto: Godt

Har du noen gang fått en påminnelse om at du for kort tid siden kuttet fersk chili i form av en sviende følelse i øyet? For uansett hvor godt du vasket hendene etter chili-kuttingen sitter deler av det sterke stoffet fra chilien igjen i fingeren. Capsaicin er nemlig ikke bare stoffet som gir chili den sterke smaken, men det er heller ikke vannløselig, ifølge krydderekspert Yngve Storrø.

Ved å trekke en liten pose utenpå hånden som du bruker til å holde chilien, og har kniven plassert i den andre hånden, slipper du å bekymre deg over å få chili-fingre i øynene.

Foto: Godt.no
Foto: Godt.no

Skal du lage ostekake eller andre kaker med kjeksbunn, kommer en frysepose eller lynlåspose godt med. Putt kjeksen (som skal i bunnen) nederst i en pose og gå over med en kjevle – helt til du får smuler eller kjeksbiter i ønsket størrelse.

Dette trikset kan du for øvrig også bruke hvis du skal banke kjøttstykker: Plasser kjøttet i en pose (eller legg plastfolie over) og bank med kjevlet. Da unngår du å skitne til trekjevlet. Et alternativ er også å putte hele kjevlet i en lang frysepose.

Godts ukemeny

Siste i Tips

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?