Slik får du perfekt kokte egg
Egg-ekspert og kokk Christian André Pettersen gir deg sine beste tips slik at du alltid oppnår perfekte egg.
Å koke egg akkurat slik du liker dem trenger ikke være vanskelig, så lenge du er nøye med tidtakingen.
– Det jeg tror folk sliter mest med når de skal koke egg er at eggene lett knekker i det man hiver de opp i gryten. Mitt tips er derfor å bruke eggekartongen – skjær over hullene så eggene står stødig, men har luft under seg, og så senker du hele kartongen ned i gryten. Tilpass kartongen etter hvor mange egg du skal koke. Et annet tips er å bruke en øse, sier han.
Slik gjør du det:
Kok opp vannet. La vannet dekke cirka to centimeter over eggene.
Ha i eggene, og sett temperaturen på medium+.
Koketid for egg:
Bløtkokt – 7 minutter
Medium – 9 minutter
Hardkokt – 11 minutter
Når eggene er ferdig kokte, slår du av vannet og lar de stå en kort stund under rennende vann. Eggene skal fortsatt helst være lune når du serverer dem.
Serveringstips:
– I kokt egg bruker jeg alltid mineralsalt, og aldri industrisalt. «Saltheten» føles mindre salt med mineralsalt – selv om du bruker mer av det.
– Jeg liker også å ha i en liten klatt med godt meierismør i egget, sier Pettersen.
Publisert: 03.04.2020 kl. 11:56
Oppdatert: 21.03.2022 kl. 09:00
Lag deg en gratis konto