Til hovedinnhold

Slik får du tykt syltetøy - uten syltepulver

NYMOTENS KJERRINGRÅD: Du kan fint så syltetøy som «sitter som støpt» på brødskiven, selv uten syltepulver eller masse sukker.
NYMOTENS KJERRINGRÅD: Du kan fint så syltetøy som «sitter som støpt» på brødskiven, selv uten syltepulver eller masse sukker.

Vil du ha syltetøy som ikke renner av brødskiven, men samtidig ikke så interessert i å bruke syltepulver? Da får du et par gode tips her.

Du har kanskje hørt om chiapuddinger, som gikk som en farsott over alle influenceres sosiale medier noen år tilbake? En pudding, som helt ærlig, har lite smak og ganske ekkel konsistens - om du ikke har på masse toppings som bær og granola som gir både crunch og smak. Men det er en helt annen sak.

En spiseskje med chiafrø gjør susen både i friske bær, men også i frosne bær som du koker lett opp først.
En spiseskje med chiafrø gjør susen både i friske bær, men også i frosne bær som du koker lett opp først.

Chiafrø kommer fra en blomst i myntefamilien, og opprinnelig fra Mexico. Frøene kan absorbere 12 ganger sin egen vekt i væske, slik at når de blir fuktige får denne en slags geleaktig struktur.

Disse magiske chiafrøene fungerer altså utmerket som bindingsmiddel i syltetøy. Enten om du velger å røre bærene kjapt sammen med litt sirup eller honning, eller varmebehandle dem i noen minutter og så røre inn frøene.

Frøene bruker litt tid på å absorbere fukt, så vent 10–15 minutter, rør litt rundt og så er syltetøyet klart.

Og som en liten hemmelig bonus, du gir syltetøyet litt ekstra næringsboost. Chiafrø skal visstnok inneholde fiber, kalsium og Omega-3.

Et annet tips er å heller bruke litt fiberhusk. Ja, du hørte riktig. Bare vær veldig forsiktig med mengden, syltetøyet kan fort blir altfor tykt, og få en bismak av «husken».

I motsetning til syltepulver, vær obs på at disse tyknings-triksene ikke gjør noe med holdbarheten til syltetøyet.

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Tips

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?