Vinterferietips: Lag softis i snøen
Benytt deg av snøen mens den fortsatt er her, og lag hjemmelaget softis.
Er du på vinterferie og har lyst på litt ekstra kos? Eller trenger en spennende uteaktivitet å ha med barna på? Hvorfor ikke benytte deg av snøen til å lage dagens dessert!
Dette tipset er basert på Lise Finckenhagens oppskrift på «riste-softis på 20 minutter», men her har vi erstattet risting med røring.
Du trenger:
En stor gryte eller balje
En litt mindre gryte eller bolle – helst i metall for å få den skikkelig kald
Snø
Salt
Til softisen:
1, 5 dl fløte
1,5 dl melk
2 ss sukker eller melis
litt vaniljepulver eller ekte vanilje
1 Kvikk Lunsj – for ekstra vinterferie-følelse – gjerne finhakket
Slik gjør du:
Fyll snø i en gryte, og ha i godt med salt, cirka 300 gram. Rør litt rundt med en tresleiv eller det du har liggende, med hånden kan dog det etter hvert bli fryktelig kaldt.
Sett bollen i gryten, og hell i blandingen av fløte, melk, sukker og vanilje.
Begynn så å røre. Har du fått bollen kald nok vil du ganske raskt se at fløteblandingen vil fryse mot bunnen. Fortsett å røre, og rør kontinuerlig til det begynner å tykne. Dette tar ikke mer enn ett til to minutter. Vær obs på at bollen blir veldig kald, så ikke hold for lenge på den om du ikke har på votter.
Vil du sette litt smak på softisen, kan du nå ha i litt finhakket Kvikk Lunsj (eller M&M, Daim eller annen sjokolade du måtte like eller ha på hytta).
Rør til isen er helt stivnet og ha den over i serveringsboller. Server umiddelbart!
Er du et sted hvor snøen er borte, fortvil ikke, men forsøk deg på metoden til Finckenhagen.
Publisert: 25.02.2021 kl. 09:24
Lag deg en gratis konto