Slik lager du perfekt omelett

3. april 2020Tips
STEK I OVNEN: Et godt tips er å ta hele stekepannen med omeletten i ovnen. Slik får omletten en deilig stekeskorpe. Foto: Fredrik Ringe/VG
STEK I OVNEN: Et godt tips er å ta hele stekepannen med omeletten i ovnen. Slik får omletten en deilig stekeskorpe. Foto: Fredrik Ringe/VG

Egg-ekspert og Bocuse-kokk Christian André Pettersen (31) gir deg sine beste omelett-tips.

– En god omelett kan være helt enkel, kun tilsatt litt melk eller fløte. Ellers bruker jeg gjerne rester av kokte poteter, vårløk, skinke og lignende. Ja, jeg tenker man kan ha i det man selv er mest glad i, eller har i kjøleskapet, sier Christian André Pettersen.

– Har du ikke melk eller fløte i kjøleskapet kan du også bruke vann, eller kun bruke egg. Bruker du vann, blir eggsmaken litt utvannet, naturlig nok.

– Det som er mest avgjørende for et godt resultat er å ha en Teflon-panne, eller en stekepanne med et godt belegg. Bruker du en jernpanne kan det lettere sette seg fast.

Slik gjør du:

Stek poteter i litt olje, og ha i det du måtte ønske å ha i, for eksempel skinkebiter og en liten klatt meierismør

Foto: Fredrik Ringe/VG
Foto: Fredrik Ringe/VG

Deretter har du i eggeblandingen, som består av egg som er pisket sammen med litt melk eller fløte. Rør det godt sammen i pannen, som du ville gjort med en eggerøre. Når det begynner å bli litt stekt, men fortsatt er bløtt, tar du pannen av varmen.

Ta på ost etter eget ønske, og sett hele pannen inn i stekeovnen på 200–220 grader, det er viktig at ovnen er forvarmet.

Etter et par minutter vil du se at omeletten blir mer luftig, og da tar du den ut. Har du da en god panne er det bare å skli den rett over på tallerkenen og servere.

Serveringstips:

En god grønn salat.

Publisert: 03.04.2020 kl. 11:49
Oppdatert: 30.06.2020 kl. 10:56


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Tips

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?