Til hovedinnhold

Så enkelt lager du «steamet» melk hjemme

RIST LØS: Etter ha ristet syltetøyglasset med melk i 20 til 30 sekunder, og deretter varmet melken i mikroen, får du luftig hjemmesteamet melk.
RIST LØS: Etter ha ristet syltetøyglasset med melk i 20 til 30 sekunder, og deretter varmet melken i mikroen, får du luftig hjemmesteamet melk.

Glem dyre melkeskummere og andre ting som fyller opp skapene. Bruk heller det du trolig allerede har hjemme!


Tro det eller ei, du trenger nødvendigvis ikke dyre maskiner eller eget utstyr for å lage kaffebar-kaffen hjemme. Har du et tomt syltetøyglass eller en presskanne kan du ganske enkelt få kaffebar-luftig varm melk til hjemmekaffen.

Vi plukket opp noen små triks fra den store verdensveven til hvordan du nå kan få «steamet» melk hjemme til kaffe latte, cappuccino eller hvorfor ikke i varm kakao?

Med syltetøyglass:

  • Ha melk i et tomt syltetøyglass. Ikke fyll mer en halvfullt. Ha på lokket.
  • Rist, rist, rist – i cirka 20 – 30 sekunder.
  • Ta av lokket og varm melken i mikrobølgeovn, i cirka 30–50 sekunder, for å stabilisere skummet. Om du ikke varmer melken rett etter å ha ristet den, vil skummet veldig raskt kollapse, så vær litt rask på labben her.

Med presskanne:

Har du en presskanne stående kan denne ikke bare brukes til å brygge kaffe, du kan også bruke den som melkeskummer.

Slik gjør du:

  • Varm opp ønsket mengde melk i en gryte eller i mikroen.
  • Hell den over i presskannen.
  • Press silen ned og dra opp–gjør dette i cirka ti sekunder og voila–du har varm og deilig «frothy» melk.
  • Vær forsiktig når du «pumper» opp og ned–hold lokket med den ene hånden og pump med den andre, og ikke fyll kannen for full–melken utvider seg med skummet.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Tips

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?