Posjeringstrikset som gir perfekt resultat

11. juni 2021Tips
SUPERTIPS: Prøv dette trikset, og du kommer til å kunne posjere egg som på bildet, lett som en plett.
SUPERTIPS: Prøv dette trikset, og du kommer til å kunne posjere egg som på bildet, lett som en plett.
Foto: Shutterstock

Så lenge du har relativt ferske egg, klarer du ikke å kløne det til med dette trikset når du skal posjere egg.

Glem vann i bevegelse, og plastfolie-surr eller andre gagdets. Dette tipset er faktisk helt magisk, vi har testet selv.

Posjering kan gi mange sceneskrekk, men etter at vi plukket opp dette tipset, så tenker vi bare: Hvorfor har vi ikke visst om dette før?

Du kan til og med posjere en hel drøss med egg – samtidig – og resultatet blir like bra. Det eneste du må ha litt kontroll på er tidtagningen.

Magi

Det har rent inn med kommentarer etter at Eline Petrine Johansen først delte tipset i gruppen Matgeeks på Facebook, hvor hun faktisk starter med å unnskylde seg for at hun ikke har delte dette med omverden tidligere.

– Jeg har en venninne som hadde et årsprosjekt hvor hun skulle perfeksjonere det å posjere egg, men hun strevde skikkelig. Da jeg fortale henne tipset jeg hadde plukket opp, og hun testet det, sa hun; «Det er svart magi!», forteller Johansen.

Hun «lever selvbergingsdrømmen» i Olahuset ytterst i Lyngenfjorden i Troms, og er så heldig å ha høner som gir henne egg.

– Det er nok en suksessfaktor, det å ha helt ferske egg.

Tipset kom hun tilfeldigvis over på SVT-programmet kalt «Trädgårdstider». Når kokk Tareq Taylor, også kjent fra Matkanalen, deler eddiktipset, mister programlederen Malin Persson nærmest munn og mæle.

Det hele går ut på å knekke eggene i en skål, ha noen spiseskjeer med eddik over eggene og la dem ligge der i cirka ti minutter mens du koker opp vann. Så heller du eggene rett i gryten med det kokende vannet. Når eggene har trukket i rundt 4–5 minutter, heller du bare alt over en melsikt, og lar vannet dryppe av.

Det kan til og med se ut som om det har gått skikkelig galt, at du har fått en graut i gryten, men fortvil ikke, det blir bra.

Eline Petrine Johansen sammen med sjefshøna Hjørdis. Til venstre fra hagen i Olahuset hvor hanen og hønene som leverer ferske egg holder til.
Eline Petrine Johansen sammen med sjefshøna Hjørdis. Til venstre fra hagen i Olahuset hvor hanen og hønene som leverer ferske egg holder til.
Foto: Privat

Mer eddik

– Jeg gikk rundt og briljerte selv først, men så tenkte jeg at dette tipset er så godt, at det må jeg bare dele. Du kan rett og slett ikke mislykkes med posjeringen om du tester dette.

Det å dele har gitt henne mye glede. I etterkant har hun fått en hel drøss med hyggelig tilbakemeldinger. Stort sett alle har takket, og vært så glade over å få vite om dette.

– De få jeg har hørt om som ikke har fått det til, har brukt for gamle egg. Men da må de nok bare ligge enda litt lenger i eddik før de kokes.

Mange lurer også på om eggene smaker eddik, ettersom de dynkes i det.

– Det gjør de ikke, men om det skulle smake eddik, så kan du bare koke dem i mer vann neste gang, eller eventuelt skylle dem etter de er kokt, råder Johansen, som er en av to initiativtakere til Eden bygdehage, som eies av Birtavarre Røde kors.

– Alle typer eddik funker fint, jeg har forsøkt med flere forskjellige, men pleier selv å bruke eplesidereddik, men «ikke noe dyre greier».

Publisert: 11.06.2021 kl. 15:19
Oppdatert: 05.04.2023 kl. 11:02


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Tips

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?