Smeltet sjokoladedipp - sommerens enkleste hack

SNACK-HACK: Sol + sjokolade = sant!
SNACK-HACK: Sol + sjokolade = sant!
Foto: Godt
Natalie Ngo Granum

Alt du trenger er en sjokoladeplate, frukt - og sol da!

Godt-redaksjonen ramler stadig over nyttige - og innimellom unyttige - tips og triks som enten hjelper oss på kjøkkenet eller inspirerer oss i matveien. Vi har tidligere skrevet om blant annet persilletrikset som gjør at du kan rense urter på null komma niks, og trenden med «butter board», som er en lekker måte å servere smør og tilbehør på.

Nå har vi oppdaget et smart sjokoladetriks via ulike kontoer på Instagram, som vi bare måtte prøve på en varm og solfylt dag. Vanligvis prøver vi å unngå at mat og drikke steker i solen - det er nemlig ikke alle matvarer som klarer seg like godt i sommervarmen, men dette er faktisk unntaket.

Foto: Godt

For her skal faktisk sjokoladen ligge i varmen. Trikset er så enkelt som så at du tar med deg en plate sjokolade ut i solen.

Dette er åpenbart et tips som kun fungerer på varme sommerdager, men som er deilig å ta med seg som en snack på piknik, i parken eller på stranden.

Dette trenger du:

☀️ En hel plate med valgfri sjokolade

☀️ Bær og frukt etter ønske, som for eksempel jordbær, druer, vannmelon

Slik gjør du:

Åpne opp papiret på sjokoladeplaten og la den ligge i solen til sjokoladen smelter. Dette tar cirka 5–10 minutter - avhengig av type sjokolade og hvor varmt det er.

Dypp bær og frukt i sjokoladen og nyt!

Foto: Godt

Tips:

Vi testet først med å legge sjokoladeplaten uåpnet i varmen. Dette ble utrolig klissete når vi skulle åpne den opp. Det ble mindre søl da vi åpnet opp papiret først.

Det kan uansett bli noe kliss, så vi anbefaler å ha servietter lett tilgjengelig.

Merk at sjokolade med mer fett smelter raskere. Vi testet både med melkesjokolade og mørk sjokolade. Førstnevnte ble fort veldig rennende, mens den mørke varianten (kokesjokolade 46%) var litt fastere og «seigere» i konsistensen etter like lang tid i solen.

Foto: Godt

Sjokoladedippen er kun anbefalt som en sommersnack og ikke som en fremgangsmåte å benytte seg av når du skal smelte sjokolade til andre formål, som til glasur, sjokoladekaker eller i desserter.

Fikk du lyst på bær dyppet i sjokolade, men værmeldingen viser ikke annet enn skyer og ett siffer på gradestokken? Da kan du prøve en av oppskriftene under:

Vil du få inspirasjon og tips til andre gode oppskrifter? Den lille salatkokeboken inneholder over 40 deilige oppskrifter, og kan kjøpes i vår nettbutikk (fri frakt!)

Finn flere artikler:
Godts ukemeny

Siste i Tips

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?