Til hovedinnhold

Påskeegg: Spis og pynt med egg

NATURENS FARGER: Snakk om å sette farge på påskefrokosten. Disse har Mia Skrataas farget med mat og krydder, oppskrift i artikkelen.
NATURENS FARGER: Snakk om å sette farge på påskefrokosten. Disse har Mia Skrataas farget med mat og krydder, oppskrift i artikkelen.

Egg i alle farger og fasonger hører påsken til, ikke bare de som er fylt med godteri. Her er noen tips til hvordan du kan bruke egg i påsken.


Husker du da du var barn og malte på eggeskall? Kanskje du gjør det fremdeles, det er jo både gøy og fint (Tips: oppskrift på egg med blomster fra våre kollegaer i MinMote).

Blås ut innmaten og lag eggerøre eller lapper, eller en nydelig påskekake, for eksempel.

I sin nye kokebok «Mias Mat» viser Mia Skrataas høydepunktene i hennes matår. Når påsken kommer, står både karse i eggeskall og egg farget med krydder, kaffe og løk på menyen. Her deler hun fremgangsmåten:

Karse smaker forresten godt på skiven sammen med egg eller god ost.

I høytiden har vi tid til lang frokost og bruch med alt mulig som er godt. La eggene spille hovedrollen, og prøv deg på for eksempel den australske stjernekokken Bill Granger sine bakte egg:

Med litt godt brød, avokado og et bløtkokt eller posjert egg er frokosten i boks. Helt komplett blir det med fargerik frukt på siden!

Ta inspirasjon fra Lise Finckenhagens eggspesial og kokk Christian Andre Pettersen sin store guide for perfekte egg.

Selvsagt må noen djevelegg få plass som tilbehør eller forrett i påsken:

Flere av Godt sine oppskrifter med egg finner du her, og her er flere påskeoppskrifter!

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Guider

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?