Påskeegg: Spis og pynt med egg

26. mars 2021Guider
NATURENS FARGER: Snakk om å sette farge på påskefrokosten. Disse har Mia Skrataas farget med mat og krydder, oppskrift i artikkelen.
NATURENS FARGER: Snakk om å sette farge på påskefrokosten. Disse har Mia Skrataas farget med mat og krydder, oppskrift i artikkelen.
Foto: Mia Skrataas
Åsa H. Aaberge
Åsa H. Aaberge
Journalist

Egg i alle farger og fasonger hører påsken til, ikke bare de som er fylt med godteri. Her er noen tips til hvordan du kan bruke egg i påsken.

Husker du da du var barn og malte på eggeskall? Kanskje du gjør det fremdeles, det er jo både gøy og fint (Tips: oppskrift på egg med blomster fra våre kollegaer i MinMote).

Blås ut innmaten og lag eggerøre eller lapper, eller en nydelig påskekake, for eksempel.

I sin nye kokebok «Mias Mat» viser Mia Skrataas høydepunktene i hennes matår. Når påsken kommer, står både karse i eggeskall og egg farget med krydder, kaffe og løk på menyen. Her deler hun fremgangsmåten:

Karse smaker forresten godt på skiven sammen med egg eller god ost.

I høytiden har vi tid til lang frokost og bruch med alt mulig som er godt. La eggene spille hovedrollen, og prøv deg på for eksempel den australske stjernekokken Bill Granger sine bakte egg:

Med litt godt brød, avokado og et bløtkokt eller posjert egg er frokosten i boks. Helt komplett blir det med fargerik frukt på siden!

Ta inspirasjon fra Lise Finckenhagens eggspesial og kokk Christian Andre Pettersen sin store guide for perfekte egg.

Selvsagt må noen djevelegg få plass som tilbehør eller forrett i påsken:

Publisert: 26.03.2021 kl. 13:08
Oppdatert: 09.01.2023 kl. 14:49


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Guider

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?