Smarte triks for å skrelle og rense sommerens frukter
Lær deg disse triksene, og du har ferdigrenset vannmelon, mango, jordbær og kiwi på få minutter.
Frukt og grønt er godt hele året, men det er noen vi spiser mer på våren og sommeren - enten fordi de er i sesong og best akkurat nå eller som vannmelonen som er ekstra leskende i varmen.
Det er imidlertid ingen grunn til å bruke mer tid enn nødvendig på å gjøre noe så kjedelig som å rense og kutte frukt. Derfor har vi samlet våre beste frukttriks under, slik at du kan spare tid og hodebry.
Jordbær
Hvis du skal rense mange jordbær om gangen, er en superenkel måte å gjøre det på ved hjelp av et sugerør. Her er det bare å stikke et sugerør tvers gjennom jordbæret for å fjerne stilken, og du har ferdigrenset jordbær på noen sekunder.
Jordbær er perfekt i en iskake. Sjekk hvordan du lager lekker iskake på 1-2-3:
Enkel iskake til 17.mai
Kiwi
En smart måte å skrelle kiwi på er med noe du allerede har i kjøkkenskuffen, nemlig en spiseskje. Start med å skjære av bunn og topp, så et snitt på tvers og deretter stikker du en spiseskje mellom skallet og fører skjeen langs skallet hele veien rundt.
Hele fremgangsmåten ser du her:
Slik har du neppe skrelt appelsin og kiwi
Vannmelon
Vannmelon er ofte utfordrende å håndtere på grunn av størrelsen, samtidig inneholder de 90 prosent vann. Da er det ikke rart at det fort blir mye søl når de skal kuttes. Heldigvis finnes det en effektiv måte å kutte vannmelon på som gir lekre terninger til for eksempel en gresk salat. Se hvordan Kulinarisk Akademi-kokk, Espen Vesterdal Larsen, gjør det i videoen under.
Slik kutter du en vannmelon
Mango
Den gule frukten er anvendelig i alt fra desserter til middagstilbehør, men kan være vanskelig å renske på grunn av tykt skall og uregjerlige steiner. Glem knoting med kniv for å få vekk alt skallet. Et genialt triks er å dra en halv mango over kanten på et tynt glass - og vips, du har mango klar til å nytes.
Slik kutter du mango
Tips! For at dette skal fungere er det viktig at mangoen har riktig modningsgrad. Hvis den er for hard og umoden, vil det være vanskelig å få glasset mellom skallet og fruktkjøttet. Hvis den er for moden kan fruktkjøttet bli most.
Nå kan du lage en frisk fruktsalat. Sjekk de enkle tipsene for å lage den beste fruktsalaten her!
Publisert: 27.05.2016 kl. 13:13
Oppdatert: 30.06.2020 kl. 11:16
Lag deg en gratis konto