Dette er de beste iskremtoppingene

31. juli 2015Guider
TOPP TOPPING: Tutti frutti eller jordbærstrøssel - hva velger du? Foto: Krister Sørbø/Sara Johannessen/VG
TOPP TOPPING: Tutti frutti eller jordbærstrøssel - hva velger du? Foto: Krister Sørbø/Sara Johannessen/VG

Fra salte nøtter og sjokolade, til lakris og «vodkamoreller». Alt passer til iskrem.

Iskrem er en stor favoritt i Godt-redaksjonen. Vi har tidligere skrevet om triksene som gjør det mye enklere å servere iskrem og en helt spesiell iskrem som skifter farge mens du spiser den. Vi får med andre ord aldri nok av den iskalde og delikate søtsaken.

Selv om selve iskrem er godt i seg selv, blir den liksom alltid litt bedre hvis man topper den med noe godt. Klassikerne her er selvfølgelig sjokolade- og karamellsaus, kanskje litt sjokoladepulver og tutti frutti-strøssel. Men hva er det egentlig folk liker å ha på isen utenom disse «vanlige» alternativene?

Vi spurte Godt-leserne på Facebook om deres favorittkombinasjoner, plukket ut våre fra disse og kombinerte dem våre personlige vinnere for når iskrem-lysten skriker som høyest (alltid, med andre ord).

PS: Prøv å hakke opp isen og røre den sammen med topping-ene. Da blir det nesten som soft-is!

Her er de beste iskremtoppingene:

Cookies

Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG

Seige eller sprø - cookies er alltid en vinner på iskremen. Spesielt hvis du kombinerer dem med...

Ristede nøtter

Foto: Magnar Kirknes/VG
Foto: Magnar Kirknes/VG

... ristede og salte nøtter! Søtt og salt er en helt uimotståelig kombinasjon. Prøv grovhakkede peanøtter, cashewnøtter eller macadamianøtter neste gang du skal ha et par boller med iskrem.

Potetgull

Foto: Geir Olsen/VG
Foto: Geir Olsen/VG

Apropos salt og søtt: Denne er kanskje litt «over the top», men visste du at det er kjempegodt å knuse salt potetgull over iskremen? Yum!

Instant-kaffe

Foto: Terje Bringedal/VG
Foto: Terje Bringedal/VG

Her trenger du ikke så mye, siden kaffepulveret smaker såpass sterkt. Men et lite dryss løfter iskrembollen til nye høyder - spesielt hvis du blander pulveret og isen ordentlig godt sammen.

Molter

Foto: Terje Mortensen/VG
Foto: Terje Mortensen/VG

For en skikkelig frisk og eksklusiv porsjon iskrem, bør du prøve molter som topping, ifølge en Godt-leser. Eventuelt en klatt moltesyltetøy, hvis du ikke er så heldig at du vet om et hemmelig molteområde.

Peanøttsmør

Foto: Cliff Owen/Ap
Foto: Cliff Owen/Ap

Det sier nesten seg selv at dette er digg med iskrem. Peanøttsmør er tross alt godt med det meste.

Non Stop

Foto: Trond Solberg/VG
Foto: Trond Solberg/VG

En real sjokoladeklassiker får nytt liv som iskremtopping! Bare pass på å spise isen fort - hvis ikke farger Non Stop-ene av og lager en fargesmørje uten like.

Lakris

Foto: Frode Hansen/VG
Foto: Frode Hansen/VG

Husker du at det fantes en Tyrkisk Pepper-ispinne på nittitallet? Vel - det er fortsatt dem som elsker smakskombinasjonen av iskrem og lakris, enten i form av lakrissaus eller lakrispulver.

Moreller nedlagt i sukkerlake og vodka

Foto: Marte Vike Arnesen/VG
Foto: Marte Vike Arnesen/VG

For en litt voksnere iskremdessert. En Godt-leser tipset om dette, som høres rimelig digg ut, spør du oss.

Kokos

Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG

Kokos er nydelig, enten i form av iskrem, eller som topping. Prøv for eksempel kokosmasse på toppen av sjokoladeis. Det blir nesten som en iskald, klassisk sjokoladelangpanne.

Hva mener du er verdens beste istopping? Kom gjerne med tips i kommentarfeltet.

Publisert: 31.07.2015 kl. 14:26
Oppdatert: 01.06.2016 kl. 08:44


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Guider

Hvordan var din opplevelse i dag?