Gordon Ramsays tre triks for perfekt eggerøre

PERFEKTE EGG: Stjernekokken Ramsay gir sine hemmeligheter for perfekt eggeøre. Foto: Kristian Helgesen, VG / Sara Johannessen, VG
PERFEKTE EGG: Stjernekokken Ramsay gir sine hemmeligheter for perfekt eggeøre. Foto: Kristian Helgesen, VG / Sara Johannessen, VG
Sara Berge Holmberg
Sara Berge Holmberg

Det er slik du får den perfekte eggerøren, ifølge kjendiskokken.

De fleste kan lage eggerøre, men ikke alle lager den like god. Vi har tidligere skrevet om hvordan du lager den perfekte eggerøren ifølge to norske kokker.

Da svarte kjøkkensjef ved Hotel Bristol i Oslo, Andreas Frich, at de mikser egg og salt med en stavmikser før de pisker eggene over vannbad og tilsetter litt crème fraîche for en kremete konsistens. Kjøkkensjef ved Grådi i Oslo, Christian Rognmo, fortalte at det viktigste er å piske eggene godt. Han bruker også vann i stedet for melkeprodukter for en renere smak og penere farge – men en god klatt smør må til.

I Lise Finckenhagen sin oppskrift på eggerøre forteller hun at eggerøren skal være bløt og for all del ikke være i nærheten av brun noe sted.

Du kan bare glemme høy varme når du skal lage den perfekte eggerøren, her er det langsom tilberedning på lav varme som gjelder for et kremete resultat.

Artikkelen fortsetter under bildet

BLØT OG KREMETE: Lav varme og en god klatt smør gir en deilig og kremete eggerøre. Foto: Sara Johannessen / VG
BLØT OG KREMETE: Lav varme og en god klatt smør gir en deilig og kremete eggerøre. Foto: Sara Johannessen / VG

Gordon Ramsay forklarer sine tre hemmelige triks til en perfekt eggerøre en video på Independent. Hemmelighetene får du her:

Kjendiskokken forteller at du aldri skal vispe eggene før du har dem i pannen. Han begrunner det med at «når du starter å vispe før vil du bryte alt ned. Du må bryte det ned i pannen.»

«Hemmeligheten bak eggerøre er å starte på sjenerøs varme, ta den av varmen, ta den tilbake på varmen, ta den av varmen», sier Ramsay i videoen. Du skal altså veksle på å ha eggene på og av kokeplaten for den beste eggerøren.

Du kan aldri stoppe å røre eggene, ifølge kokken. Som han sier: «Behandle det som en risotto. Du kan aldri stoppe å røre.»

Vi har også tidligere skrevet om hvordan Gordon Ramsay lager eggerøre. Tipset hans den gang, var å bruke crème fraîche for en kremete smak.

Det er faktisk ikke bare-bare å lage den perfekte eggerøren. Tidligere har kjendiskokken Gordon Ramsay fortalt at han ber alle nye kokker i restauranten sin om å lage eggerøre.

– Hvis de kan lage en perfekt eggerøre vet vi at de kan lage mat ordentlig, fortalte han i en video på YouTube.

Godts ukemeny

Siste i Guider

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?