Seks uimotståelige oppskrifter med avokado

6. mai 2014Guider
GRØNT ER SKJØNT: Avokado er både sunt og godt. Prøv den på brødskiven eller på huevos rancheros. Foto: TwoPeasandTheirPod / Matpaabordet
GRØNT ER SKJØNT: Avokado er både sunt og godt. Prøv den på brødskiven eller på huevos rancheros. Foto: TwoPeasandTheirPod / Matpaabordet

Fra fyldig avokadopasta med bakt tomat, til klassisk guacamole: La deg friste av disse supre og lettvinte avokado-rettene.

Avokadoen er en frukt (ja, en frukt) som definitivt faller under kategorien «supermat». Ikke bare er den stappfull av gode fettsyrer som er bra for hjertet, den inneholder også proteiner og vitaminene B og -C. Og med sin kremete og fyldige nøtteaktige smak er den helt fantastisk å spise.

Avokadoen kommer opprinnelig fra Mellom-Amerika, og nytes for det meste rå. Selv om den grønne godbiten nok minner mange om fredagstacoens guacamole, kan den smaksrike avokadoen brukes til så mangt. Inspirert av Buzzfeed har vi i Godt samlet noen superdigge oppskrifter fra både deres liste og noen spennende norske bloggere - for alle avokado-elskere der ute.

Er du like glad i avokado som oss på Godt? Sjekk ut disse lekre oppskriftene og la deg inspirere:

Foto: MatPaaBordet.no
Foto: MatPaaBordet.no

Huevos rancheros er en skikkelig digg frokostrett som kommer fra Mexico. Her toppes en deilig tortillalefse med hjemmelaget salsa, stekt egg, og avokado eller guacamole. Hvis man ønsker en litt kraftigere frokost, kan man i tillegg fylle på med bønner og ris. Og da passer den kanskje plutselig til middag i tillegg?

Foto: Cooklikeachampion.com
Foto: Cooklikeachampion.com

Visste du at avokado fungerer kjempebra som pastasaus? Denne retten er både lettvint og sunn, og inneholder deilige ingredienser som parmesan, spinat og gresk yoghurt. Når pastaen toppes med søte ovnsbakte cherrytomater, blir smaksfesten komplett. Denne retten passer perfekt i en travel hverdag.

PS. Denne oppskriften er på engelsk.

Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG

Hvem sier at taco kun kan spises på gamlemåten med mais, salsa og kjøttdeig? Lise Finckenhagens variant med krabbe og avokadorøre er en superfresh og lett variant av helgeklassikeren.

Foto: TwoPeasAndTheirPod.com
Foto: TwoPeasAndTheirPod.com

Dette fyldige og superdigge pålegget er perfekt hvis du har noen hardkokte egg til overs i kjøleskapet. Og har du ikke det, tar den uansett bare noen få minutter å lage. Med litt Dijon-sennep, gresk yoghurt og sitron løftes smaken fra god til herlig. Smell denne mellom et par skiver godt brød og en skinkeskive, og ta den med på piknik i det herlige været. Joie de vivre!

PS. Denne oppskriften er på engelsk.

Foto: Julie Ilona Balas/VG
Foto: Julie Ilona Balas/VG

Godt-bidragsyter Julie Ilona Balas står bak denne freshe laskewrapen. Perfekt strandmat, lunsjmat, eller middagsmat. Avokado passer med andre old til alle anledninger.

Foto: Magnar Kirknes/VG
Foto: Magnar Kirknes/VG

Guaca, guaccis, og guacamole. Kjært barn har mange navn, og guacamolen er nok definitivt en stor favoritt hos mange. Vi kunne selvfølgelig ikke lage en avokadoliste uten å ha med denne grønne og himmelske dippen. Perfekt til tacos, og perfekt på toast - guacamole kan brukes til så mangt. Bra er det, for guacamole er sabla godt.

Publisert: 06.05.2014 kl. 11:14
Oppdatert: 31.07.2015 kl. 10:27


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Guider

Hvordan var din opplevelse i dag?