Til hovedinnhold

Syv saftige og spennende ostesmørbrød

7. april 2014Guider
FRISTENDE: Det finnes mange herlige ostesmørbrød. Sjekk ut disse spennende oppskriftene. Foto: Sara Johannessen/VG
FRISTENDE: Det finnes mange herlige ostesmørbrød. Sjekk ut disse spennende oppskriftene. Foto: Sara Johannessen/VG

Ta frem toastjernet og lag et sprøtt og gyllent brød, fylt med herlige smaker og masse, masse smeltet ost. 

Toast er utrolig godt, og veldig enkelt. Det klassiske ostesmørbrødet stekes i ovn, men toasten brødfamiliens svar på skikkelig kosemat: To fete brødskiver fylles av ost og det man måtte ønske av grønnsaker, urter og kjøtt. Deretter presses alt sammen, og stekes til en himmelsk smaksopplevelse som er sprø på utsiden og herlig myk på innsiden.

Toast er snadder enten det gjøres enkelt med ketchup, skinke og ost, eller om man klinker til med noen av de lekre oppskriftene vi har funnet frem her.

Og som et lite tips på tampen: Hvis du ikke har toastjern, fungerer det kjempebra å bruke vaffeljern eller en stekepanne. Hvis du vil at de skal bli ekstra gylne og sprø på utsiden, bør du smøre litt smør enten i jernet eller på yttersiden av brødskivene før du steker dem. Nam!

Inspirert av Buzzfeed har vi valgt ut de beste fra deres liste, og funnet noen spennende norske varianter. Sjekk ut de deilige toast-oppskriftene her:

Foto: Jon Krog Pedersen/VG
Foto: Jon Krog Pedersen/VG

Hvem sier at man kun kan bruke vanlige brødskiver når man lager toast? Her er skiven byttet ut med saftig og god focaccia, fylt med bakt og søt paprika. Nytelse på en-to-tre.

Foto: Jon Krog Pedersen/VG
Foto: Jon Krog Pedersen/VG

Som Jon Krog Pedersen sier: Gorgonzola er sabla godt på ostesmørbrød. Og kanskje spesielt hvis man kombinerer det med noe søtt, som tørkede fiken. Unn deg en søt, salt og syndig toast til lunsj i dag.

Foto: Helle Øder Valebrokk/Helle's Kitchen
Foto: Helle Øder Valebrokk/Helle's Kitchen

En toast en ekte «konge» verdig. Her er Elvis' store favoritt: Smørbrød med bana og peanøttsmør. Gi den en sjanse før du forkaster den, dette er faktisk utrolig godt!

Foto: Jon Krog Pedersen/VG
Foto: Jon Krog Pedersen/VG

Deilig og raffinert: Her kombinerer Jon Krog Pedersen steinsopp og Jarlsberg for å få en skikkelig digg smakskombinasjon. Hvis steinsoppen ikke er i sesong, kan man bruke tørket steinsopp. Eller kanskje det er godt å eksperimentere med andre soppvarianter?

Foto: Justataste.com
Foto: Justataste.com

Kelly fra Just A Taste sier dette har blitt en av middagsfavorittene på de dagene ting er litt travle. Og når vi leser denne oppskriften, virker ikke et travelt liv så aller verst: Her kombineres kraftig, salt cheddar med karamellisert rødløk. Og som et lite tips er det nok ikke så aller verst å lure inn et par skiver stekt bacon, og litt fersk avokado.

Denne oppskriften er på engelsk.

Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG

Denne nydelige toasten er det Godts huskokk Lise Finckenhagen som står bak. Her dyppes skivene i sammenvispet egg, før den cheddar- og skinkefylte toasten stekes sprø i smør. Her får man både i pose og sekk, si.

Foto: Grilledcheesesocial.com
Foto: Grilledcheesesocial.com

Feta, paprika og spinat - denne toasten er som en gresk drøm. Den salte fetaosten smelter riktignok ikke like mye som cheddar eller annen gulost, men det smaker minst like godt. Hvis du ikke finner paprikarelish, kan et alternativ være å grille litt paprika i ovnen, og hakke det opp med det du måtte ønske av krydre, som timian og rosmarin.

P.S. Denne oppskriften er på engelsk.

Publisert: 07.04.2014 kl. 08:27
Oppdatert: 20.02.2017 kl. 08:49


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Guider

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?