Redaksjonens favoritter: Fem pizzasteder du bør besøke i Trondheim

15. mars 2023Guider
REDAKSJONEN ANBEFALER: På Selma kan man oppleve den spennende kombinasjonen av svinenakke, chili, koroander og lime.
REDAKSJONEN ANBEFALER: På Selma kan man oppleve den spennende kombinasjonen av svinenakke, chili, koroander og lime.
Foto: Godt
Helene Mariussen
Helene Mariussen

Fra surdeigsbunn og steinovnspizza, til svinenakke med lime og koriander. Vi har samlet fem pizzarestauranter du bør besøke i Trondheim.

Selma pizza

Hvor: Tmv-kaia 13

Selma er virkelig en av Godts favoritter i Trondheim. Alle pizzaene har surdeigsbunn, og det er noe med Selmas hvitløksolje som brukes på de fleste pizzaer. Den er til å bli avhengig av! Her kan du også se kokkene lage pizza foran øynene dine før de steker den i en steinovn.

Selma tilbyr en variert meny med klassiske pizzaer, men også noen mer vågale – noe som er det som faller best i smak hos undertegnede. For eksempel hvit pizza med svinenakke, chili, koriander og lime – en kombinasjon som ved første øyekast kan virke merkelig men som er utrolig smakfull. De tilbyr også ekstremt gode vegetarpizzaer. Vi kan anbefale Della Terra, med gresskarkrem, rødbeter, fritert grønnkål og urteaioli. Nam!

Lokalet har litt dunkel belysning, noe som kan gi en romantisk stemning. De har også stor uteservering som kommer godt med om sommeren.

Pris på pizza: fra 175 til 215

Una Pizzeria

Hvor: Beddingen 14 og Kongens gate 18

Una har vært en pizzaklassiker i Trondheim i en årrekke. Restauranten ligger på sentrale Solsiden og har god plass til mange gjester. Her er det perfekt å samle større gjenger. I likhet med Selma er dette også den perfekte plassen å nyte øl og pizza på sommeren.

Vi kan anbefale den røde pizzaen Spianata, som serveres med en spicy salami, rød pesto og løk. Denne gir en perfekt balanse av løk og chili og har en ekstremt «juicy» konsistens. Restauranten har også et utvalg av hvite pizzaer, med for eksempel pære, blåmuggost og parmaskinke.

På Una får du dessuten også andre italienske retter, alt fra pasta til caprese.

Pris på pizza: fra 178 til 228

Frati

Hvor: Kongens gate 20

Restauranten Frati er enda en klassiker i Trondheims restaurantverden. Ifølge deres egne nettsider har restauranten servert et lite stykke Italia til trondheimere i 40 år.

Restauranten leverer tradisjonell, smakfull pizza. Kanskje litt for tradisjonell? Her finner du i hvert fall alle de klassiske pizzaene en italiensk restaurant burde ha, som nydelig margarita og parma. Vi anbefaler også å prøve den artige kombinasjonen med røykelaks, kremost og avokado.

I kjelleren av lokalet finnes også ølbaren Øx – en 300 år gammel, men oppusset, hvelvkjeller. Er man ute for å ta en pils er det mulig å bestille Fratis pizzaer til barbordet.

Pris på pizza: fra 178 til 228

Grano

Hvor: Søndre gate 25

Grano drives av fire pizzaentusiaster fra Italia. To av restaurantenes grunnleggere møttes da de jobbet på en annen pizzarestaurant i byen – så fant de ut at de ville lage noe eget. Ifølge en artikkel hos Adresseavisen i 2022 har 150 av Trondheims studenter også kåret Grano som sin favorittpizza i byen.

Lokalet tilbyr er tilbakelent stemning med skikkelig italiensk følelse – og skal vi tro dem rett har de bygd mye av interiøret selv.

Uansett tilbyr Grano helt fantastiske smaker. Pizzaen er sprø og har en sinnssykt god tomatsaus. De har noe for enhver smak, enten om du liker trøffelsalami eller ansjos.

Pris på pizza: fra 180 til 295

Superhero Pizza

Hvor: Olav Tryggvasons gate 33

Denne pizzarestauranten springer ut fra Superhero Burger, som slo an i Trondheim for noen år tilbake. Etter å ha servert trøndere kullgrillstekte burgere i noen år ville kjeden ta det et steg videre og satse på pizza.

De tilbyr både store pizzaer og porsjonsstørrelse, og kombinerer italiensk bunn med kreativ topping. Kan det for eksempel smake med svin i teriyakisaus og friterte nudler? Restauranten skal ha kudos for sin kreativitet.

Ifølge nettsidene deres har de dessuten et godt lunsjtilbud: Pizza til 99 kroner mellom 11–15 på ukedager.

Pris på porsjonspizza: fra 174 til 290

Pris på stor pizza: 299 til 440

Publisert: 15.03.2023 kl. 15:19
Oppdatert: 17.03.2023 kl. 16:52


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Guider

Hvordan var din opplevelse i dag?