Vegetariske spisesteder i Norges største byer

3. mars 2023Guider
BON APPETITT: Denne saftige burgeren fri for kjøtt finner du i Trondheim.
BON APPETITT: Denne saftige burgeren fri for kjøtt finner du i Trondheim.
Foto: Mat fra Hagen
Åsa H. Aaberge
Åsa H. Aaberge
Journalist

Vi spurte matformidlere hvor de helst spiser plantebasert i byen sin.

Fra Oslo til Bergen, Trondheim og Stavanger, spisestedene er mange og rettene fler.

Her er en liste over steder å besøke om du vil spise plantebasert i Norges fire største byer, ifølge folk som bor – eller har bodd – der.

Oslo

Søstrene Anette og Susanne Bastviken driver sammen Radical Broccoli, hvor de vil inspirere til en litt mer bærekraftig hverdag.
De bor nå mellom Costa Rica og Portugal, men i Norge er Oslo hjemme. Dette er tre av deres favoritter i byen:

 • Fragrance Of The Heart. Vi elsker følelsen av at alt er hjemmelaget og laget med så mye kjærlighet. Når vi er i Oslo drar vi ofte innom her for å ta med en deilig middag hjem. De har alltid noe fristende – nydelige grønnsaksupper, curry eller en annen varm rett. De har også himmelske kaker og desserter.
 • Det er ingen hemmelighet at vi digger Oslo Raw. Energien, maten, atmosfæren og følelsen av velvære er til å ta og føle på hos dem. Anette elsker kakaoen med masse forskjellige adaptogener (plantestoffer, ofte urter, journ anm.), og Susanne er stor fan av kakene. Vi bestiller også ofte kokosyoghurt, acai bowl, wrap, eller en av de fantastiske smoothiene.
Smoothie og bowl fra Oslo Raw.
Smoothie og bowl fra Oslo Raw.
Foto: Radical Broccoli
 • Vi har alltid vært store fans av Tunco og hele deres konsept. De har utrolig gode veganske wokretter på menyen, med spennende ingredienser som tempeh som man ikke finner så mange andre steder. I tillegg elsker vi at de gir et måltid til noen som trenger det for hvert måltid vi kjøper. Godhjertet hele veien gjennom. 
 • Bonus-tips: Hvis vi kan nevne noen ekstra favoritter så liker vi de smakfulle veganske alternativene på El Camino, LETT, og på Soho Urban Eatery.

Minn Saung Thit Aung Zaw og Gard Flydal Rorgemoen, også kjent som Veganergutta, spiser gjerne burger og asiatisk i Oslo.

Dette er tre av deres favoritter i byen:

 • Digger du burger, er Bastard Burgers et sted for deg. Halve menyen er faktisk vegansk, og du kan velge mellom flere fabelaktige burgere som tilbyr mye smak, juicyness og vegansk ost.
Vegansk burger fra Bastard Burgers.
Vegansk burger fra Bastard Burgers.
Foto: Veganergutta
 • New Anarkali. Spis deg gjennom menyen på denne fantastiske indiske restauranten. Vi ender alltid opp med å bestille en eller to ekstra retter, kun for å smake på alt en ekstra gang.
 • Ching Ching er en asiatisk fusion-restaurant som skiller seg ut i mengden, og tilbyr en rekke deilige retter, store og små, som varmer kroppen. En skjult perle på Grünerløkka.

Bergen

Kokk Michelle Zao driver selv restaurant i Bergen. Dette er tre av hennes favoritter om hun skal spise vegetarisk i byen:

 • Nopel Bopel er et veldig koselig sted på Møhlenpris som har gode vegetaralternativer på menyen.
 • Landmark har alltid både falafel og avokadotoast på menyen, samt chili fries. Dette er også et veldig babyvennlig sted på dagtid – perfekt sted å henge med sønnen min på 14 måneder.
 • Colonolialen Brasseriet på Litteraturhuset har alltid ulike gode vegetaralternativer både til lunsj og middag.

For Veganergutta, som har bodd i Bergen, troner disse tre stedene høyt:

 • Soya. For en plass! Denne kinesiske restauranten har fantastisk mat på menyen, i tillegg til presisjon, service og atmosfære.
 • De veganske pizzaene på Hoggorm leverer i høyeste klasse. Smak, tekstur og den intime restauranten skaper en unik matopplevelse.
Hoggorm pizza i Bergen serverer flere vegetariske pizzaer.
Hoggorm pizza i Bergen serverer flere vegetariske pizzaer.
Foto: Hoggorm
 • Dirty Vegan. Denne lille magenta-fargede restauranten er et sted for alle som elsker burgere. Et godt utvalg med masse digg på menyen, og et bevis på at veganske burgersjapper er her for å bli.

Bonus-tips: Tempo Tempo i Bergen lager vakker og utrolig digg mat, de kan lage en vegansk rett om man spør, men ikke mange vet om det.

Trondheim

Venninnene Karina Danielsen og Mari Oslandsbotten er to av syv damer bak Instagram-kontoen @matklubbentrondheim.

Dette er deres tre favoritter for vegetariske måltid i Trondheim:

 • Eneren innen plantebasert mat i Trondheim er helt klart Mat fra Hagen. De serverer sesongbetont, enkel og kjapp mat, som også er proppfull av smak. Nyt mat som er 100 % plantebasert og 100 % digg i deres nydelige lokaler i Thomas Angels gate, midt i Trondheim sentrum.
Falafel-wrap fra Mat fra Hagen i Trondheim.
Falafel-wrap fra Mat fra Hagen i Trondheim.
Foto: Anniken Zahl Furunes
 • Taqueros taco & tequila serverer autentisk meksikansk mat fra sitt koselige lokale på Østbyen i Trondheim. I tillegg til tradisjonelle kjøtt- og fiskeretter har de et stort utvalg vegetariske og veganske retter på sin meny. Hos Taqueros finner du ikke vegetarrettene stuet bort nederst på menyen. Her skinner vegetarrettene som stjerner i seg selv. Og husk for all del drikke til maten når du besøker Trondheims beste tacobar!
 • Under pandemien kjørte budene fra Wolt i skytteltrafikk hjem til damene i Matklubben med mat fra Indian Tandoori. De har nemlig den aller beste indiske maten i Trondheim. India er kjent for sine smakfulle vegetarretter og Indian Tandoori mestrer disse til fingerspissene. Vi blir sulten bare av å tenke på dem! 
Grønnsaker på rekke og rad hos Bellies i Stavanger.
Grønnsaker på rekke og rad hos Bellies i Stavanger.
Foto: Tord Paulsen/Gladmat

Stavanger

Mari Hult fra Vegetarbloggen har flere favoritter i hjembyen Stavanger:

 • Ingen over, ingen ved siden. Bellies er en av de beste plantebaserte restaurantene i Europa, og en av de beste restaurantene i Stavanger uansett sjanger. Dette er plantebasert fine dining som du aldri har sett – eller smakt – maken til. Menyen er basert på kortreiste råvarer, og de sylter og fermenterer slik at de gode lokalmat-smakene utvikler seg året rundt. Det er en skikkelig opplevelse å spise på restauranten – en opplevelse jeg unner alle å få med seg. Maten, servicen og lokalet er helt topp alt sammen! Menyen «Full Bellies» består av ni-ti retter, og tar ca. 2,5 timer å spise seg gjennom.
Enkelt, lekkert og smakfullt hos Bellies.
Enkelt, lekkert og smakfullt hos Bellies.
Foto: Bellies
 • Restaurant K2 er også en restaurant i toppklassen som jeg elsker å besøke. De driver ikke plantebasert, men har gode alternativer for både veganere og vegetarianere. Bærekraft og er nøkkelord, og selvsagt gode smaker. Råvarene er lokale, og mye er økologisk. Her er målet å ikke har noe matavfall i det hele tatt, og de er opptatt av at restauranten skal være en god plass både for gjester og ansatte. På K2 er det også en gitt meny per kveld, med tosifret antall retter.
K2 i Stavanger har fokus på bærekraft og plantebaserte alternativer på menyen.
K2 i Stavanger har fokus på bærekraft og plantebaserte alternativer på menyen.
Foto: Anna Torst Saatvedt
 • Chay Vegan er en relativt ny vietnamesisk restaurant, som lager masse digg vegansk mat. De holder til på den travle Lagårdsveien, og passer helt supert for take away. Prøv dumplings, soyabiter i vietnamesisk saus eller gul karri med tofu!

Hva er favoritten i din by? Del gjerne i kommentarfeltet!

Publisert: 03.03.2023 kl. 15:23
Oppdatert: 06.03.2023 kl. 07:35


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Guider

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?