Egg til overs? Her er syv supre måter å bruke dem opp på

20. april 2014Guider
SALT OG SØTT: Bruk eggene fra eggemalingen til å lage en deilig omelett i langpanne eller fylt briochekrans. Foto: Julie Ilona Balas/Sara Johannessen/VG
SALT OG SØTT: Bruk eggene fra eggemalingen til å lage en deilig omelett i langpanne eller fylt briochekrans. Foto: Julie Ilona Balas/Sara Johannessen/VG

Sitter du igjen med masse egg etter å ha dekorert påskeegg de siste dagene? Lag deilig omelett eller luftig brioche. 

Å male påskeegg er både en morsom og hyggelig del av påsken. Men etter å ha blåst ut ti egg, kan det være greit å ha noen ideer om hva man kan bruke alle eggene til, slik at de ikke går til spille.

Du kan også bare koke eggene og servere det på brødskiven. Sjekk det smarte skrelletrikset:

MATTIPSET: Kan du disse eggtriksene?

Godt har derfor samlet syv kjempegode oppskrifter som inneholder egg. Mens Godt-bidragsyter Julie Ilona Balas' omelett i langpanne inneholder tolv egg, inneholder brownie-oppskriften bare to, så her er det noe for både stordekoratører og de litt mer beskjedne av oss.

Eller sjekk ut oppskriftene under og la deg inspirere:

Foto: Julie Ilona Balas
Foto: Julie Ilona Balas

Kanskje ikke den mest overraskende måten å bruke opp egg på, men en omelett er enkelt å diske opp. Det er dessuten en glimrende måte å bruke opp andre rester på også. Denne varianten som lages i langpanne er perfekt når du skal lage mat til mange, eller bare når du vil lage frokost eller lunsj til resten av uken.

Inneholder tolv egg.

Foto: Viveka Oftedal/VG
Foto: Viveka Oftedal/VG

Dette er en saftig og god makaronipai. Med deilige ingredienser som spekeskinke, soltørkede tomater og basilikum, blir dette nesten en kulinarisk drømmereise til sørligere breddegrader. Server denne med en frisk og god salat, og middagen er i boks.

Inneholder fire egg.

Foto: Pia Skevik/Matvrakbloggen
Foto: Pia Skevik/Matvrakbloggen

For å lage disse saftige rundstykkene til matblogger Pia Skevik trenger du kun egg og fire andre ingredienser. Dette er kanskje en av verdens enkleste rundstykker, men som er glimrende å ha i matpakken. Lager du dobbel porsjon kan du fryse dem ned, også tiner de perfekt til lunsj.

Inneholder fem egg.

Foto: Kokeboken «Et lite kjøkken i Paris»/Gyldendal
Foto: Kokeboken «Et lite kjøkken i Paris»/Gyldendal

Quiche Lorraine er en av de store middagsklassikerne. Retten kommer fra et område i Frankrike som heter Lorraine. Enkelt sagt er dette en deilig pai med fløte, egg og bacon. Kjempeenkel, men likevel full av smak. Dette er en oppskrift fra Rachel Khoos matserie og kokebok «Et lite kjøkken i Paris», så denne er garantert très bonne.

Inneholder fire egg og fire eggeplommer.

Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG

Brioche sies å være dronningen av hvetebakst. Den deilige og myke baksten inneholder masse egg og masse smør. Denne briochekransen er fylt med både vaniljekrem og sjokolade - og vil du lage hjemmelaget vaniljekrem får du brukt opp enda flere egg i form av eggeplommer.

Inneholder fem egg, samt ekstra til pensling.

Foto: Elin Vatnar Nilsen
Foto: Elin Vatnar Nilsen

Deilige pannekaker kan like gjerne serveres til middag eller rett og slett som en dessert med en kule is på si. Med våren i anmarsj smaker det uansett godt med rørte bær til.

Inneholder tre egg.

Foto: Sara Johannessen / VG
Foto: Sara Johannessen / VG

Noen ganger er man bare fysen på noe søtt, og da er det greit at ikke oppskriften krever hverken lang ingrediensliste eller tid. Denne «brownien» lager du enkelt med kun egg, mel og Nugatti på kort tid.

Publisert: 20.04.2014 kl. 23:17
Oppdatert: 21.03.2016 kl. 15:15


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Guider

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?