Egg til overs? Her er syv supre måter å bruke dem opp på
Sitter du igjen med masse egg etter å ha dekorert påskeegg de siste dagene? Lag deilig omelett eller luftig brioche.
Å male påskeegg er både en morsom og hyggelig del av påsken. Men etter å ha blåst ut ti egg, kan det være greit å ha noen ideer om hva man kan bruke alle eggene til, slik at de ikke går til spille.
Du kan også bare koke eggene og servere det på brødskiven. Sjekk det smarte skrelletrikset:
MATTIPSET: Kan du disse eggtriksene?
Godt har derfor samlet syv kjempegode oppskrifter som inneholder egg. Mens Godt-bidragsyter Julie Ilona Balas' omelett i langpanne inneholder tolv egg, inneholder brownie-oppskriften bare to, så her er det noe for både stordekoratører og de litt mer beskjedne av oss.
Eller sjekk ut oppskriftene under og la deg inspirere:
Kanskje ikke den mest overraskende måten å bruke opp egg på, men en omelett er enkelt å diske opp. Det er dessuten en glimrende måte å bruke opp andre rester på også. Denne varianten som lages i langpanne er perfekt når du skal lage mat til mange, eller bare når du vil lage frokost eller lunsj til resten av uken.
Inneholder tolv egg.
Dette er en saftig og god makaronipai. Med deilige ingredienser som spekeskinke, soltørkede tomater og basilikum, blir dette nesten en kulinarisk drømmereise til sørligere breddegrader. Server denne med en frisk og god salat, og middagen er i boks.
Inneholder fire egg.
For å lage disse saftige rundstykkene til matblogger Pia Skevik trenger du kun egg og fire andre ingredienser. Dette er kanskje en av verdens enkleste rundstykker, men som er glimrende å ha i matpakken. Lager du dobbel porsjon kan du fryse dem ned, også tiner de perfekt til lunsj.
Inneholder fem egg.
Quiche Lorraine er en av de store middagsklassikerne. Retten kommer fra et område i Frankrike som heter Lorraine. Enkelt sagt er dette en deilig pai med fløte, egg og bacon. Kjempeenkel, men likevel full av smak. Dette er en oppskrift fra Rachel Khoos matserie og kokebok «Et lite kjøkken i Paris», så denne er garantert très bonne.
Inneholder fire egg og fire eggeplommer.
Brioche sies å være dronningen av hvetebakst. Den deilige og myke baksten inneholder masse egg og masse smør. Denne briochekransen er fylt med både vaniljekrem og sjokolade - og vil du lage hjemmelaget vaniljekrem får du brukt opp enda flere egg i form av eggeplommer.
Inneholder fem egg, samt ekstra til pensling.
Deilige pannekaker kan like gjerne serveres til middag eller rett og slett som en dessert med en kule is på si. Med våren i anmarsj smaker det uansett godt med rørte bær til.
Inneholder tre egg.
Noen ganger er man bare fysen på noe søtt, og da er det greit at ikke oppskriften krever hverken lang ingrediensliste eller tid. Denne «brownien» lager du enkelt med kun egg, mel og Nugatti på kort tid.
Publisert: 20.04.2014 kl. 23:17
Oppdatert: 21.03.2016 kl. 15:15
Lag deg en gratis konto