Til hovedinnhold

Sjømat på chilensk vis

13. november 2012Guider
By på chilensk fiskemiddag; her i form av kamskjell servert med chorizo og sprø grønnsaker. (Foto: Hanne Stensvold.)
By på chilensk fiskemiddag; her i form av kamskjell servert med chorizo og sprø grønnsaker. (Foto: Hanne Stensvold.)

Deilig sjømatoppskrifter fra den chilenske kysten.

Chilensk mat er ikke like kjent som andre latinamerikanske lands kjøkken. Vi kjenner godt til meksikanske tacos, quesedillas og carne asado, og argentinerne er kjent for sine biffer, sin grilltradisjon og dulce de leche. Mens det er vanskeligere å neve mat som er typisk chilensk…

Chilenske empanadas har du kanskje hørt om? Finn oppskriften her!

Det chilenske kjøkken kjennetegnes, som mange andre latinamerikanske land, av kombinasjonen mellom mattradisjoner fra europeiske kjøkken og landets egne råvarer. Et av høydepunktene i chilensk kjøkken er deres varierte bruk av sjømat. Den chilenske kystlinjen strekker seg 4200 kilometer fra den nordlige delen av Sør-Amerika til sørspissen av kontinentet, og denne lange kystlinjen gjør sjømaten sentral i alle deler av landet.

Under finner du seks spennende oppskrifter på chilensk sjømat.

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:49
Oppdatert: 25.08.2020 kl. 10:58


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Guider

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?