Fem måter å bruke chiafrø

17. januar 2017Guider
KJØLESKAPSGRØT: Chiafrø er mettende til en rask frokost
KJØLESKAPSGRØT: Chiafrø er mettende til en rask frokost
Foto: Sara Johannessen VG
Maiken Svendsen
Maiken Svendsen

Trendfrøene kan brukes i alt fra søte desserter til mettende frokoster. 

Chiafrø kommer fra ørkenplanten salvia hispanica som hører hjemme i sentral-Amerika. De siste årene er frøene gjort sitt inntog i manges matvaner, og instagram er full av fristende bilder av chiaretter.

De små frøene er fulle av omega-3 fettsyrer, fiber og antioksidanter, ifølge Academy for Nutrition and Dietetics.

Chiafrø kan absorbere 12 ganger sin egen vekt i væske, og får de en geleaktig konsistens når de legges i bløt. Derfor kan du enkelt lage både puddinger eller få juicen mer mettende ved å tilsette frøene.

Her har vi samlet et knippe oppskrifter på hvordan frøene kan brukes.

Publisert: 17.01.2017 kl. 15:51


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Guider

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?