Fem måter å bruke chiafrø
17. januar 2017Guider
Foto: Sara Johannessen VG
Maiken Svendsen
Trendfrøene kan brukes i alt fra søte desserter til mettende frokoster.
Chiafrø kommer fra ørkenplanten salvia hispanica som hører hjemme i sentral-Amerika. De siste årene er frøene gjort sitt inntog i manges matvaner, og instagram er full av fristende bilder av chiaretter.
De små frøene er fulle av omega-3 fettsyrer, fiber og antioksidanter, ifølge Academy for Nutrition and Dietetics.
Chiafrø kan absorbere 12 ganger sin egen vekt i væske, og får de en geleaktig konsistens når de legges i bløt. Derfor kan du enkelt lage både puddinger eller få juicen mer mettende ved å tilsette frøene.
Her har vi samlet et knippe oppskrifter på hvordan frøene kan brukes.
Publisert: 17.01.2017 kl. 15:51
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny