Trikset som gjør restepizzaen ekstra god

28. juli 2017Guider
RESTEPIZZA: Kan pizzaen bli like god dagen derpå? Foto: Christian Brun
RESTEPIZZA: Kan pizzaen bli like god dagen derpå? Foto: Christian Brun
Sara Berge Holmberg
Sara Berge Holmberg

Kan man lage "french toast" av pizza? Vi har testet - sjekk resultatet!

Å finne restepizza fra dagen før i kjøleskapet er en ordentlig opptur. Pizza er godt til frokost, lunsj og middag – og vi sier sjelden nei til enda en bit dagen etterpå.

Men hvordan skal man varme den opp uten at konsistensen blir kjip? I mikroen blir den gjerne for slapp, og i ovnen blir den for hard.

YouTube-brukeren Internet Shaquille mener han har funnet den perfekte måten å varme restepizzaen på. Han kaller metoden for «French Toasted Pizza», og dypper pizzaen i en blanding av egg, fløte og krydder for å gi den nytt liv, som et ekteskap mellom "french toast", eller arme riddere, og pizza. Saken ble først omtalt på nettstedet Refinery29.

I videoen forklarer YouTuberen hvordan metoden gjør pizzaen god som ny, ved at eggeblandingen gjør den gamle og tørre skorpen saftig. Videre forteller han at eggeblandingen isolerer osten fra direkte varme, slik at pizzaen blir sprø på alle kanter.

Det høres jo unektelig litt spesielt ut, så inspirert av Internet Shaquille ville vi i Godt-redaksjonen teste ut fenomenet. Sjekk resultatet i videoen under:

Slik lager du «French Toast Pizza»

Publisert: 28.07.2017 kl. 15:10


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Guider

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?