Til hovedinnhold

Innbakt svin i sursøt saus

45 min

"Gu lao rou" er en av de mest bestilte rettene på kinesiske restauranter, og på norsk kaller vi denne storfavoritten for innbakt svinekjøtt i sursøt saus. Da matbloggeren bak "Alt asiatisk" startet å legge ut oppskrifter, la hun først ut typiske takeaway-retter. Dette er hennes kinesiske favoritt.

Oppskrift: Elisabeth Le

Lagret av 2004 brukere
Innbakt svin i sursøt saus
Foto: Elisabeth Le

"Gu lao rou" er en av de mest bestilte rettene på kinesiske restauranter, og på norsk kaller vi denne storfavoritten for innbakt svinekjøtt i sursøt saus. Da matbloggeren bak "Alt asiatisk" startet å legge ut oppskrifter, la hun først ut typiske takeaway-retter. Dette er hennes kinesiske favoritt.

Oppskrift: Elisabeth Le

Lagret av 2004 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 stykker nakkekoteletter, 500g
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ts sesamolje
  • 0.25 ts pepper

Til panering

  • 75 g maisenna
  • 75 g potetmel
  • 0.5 ts salt
  • 2 stykker egg
  • olje, til frityrsteking

Grønnsaker

  • 1.5 stk paprika, gjerne ulike farger
  • 0.5 stk løk
  • 1 boks ananas, ringer

Sursøt saus

  • 4 ss ananasjuice, bruk laken fra boksen med ananasringer
  • 3 ss ketchup
  • 3 ss hvitvinseddik, 5%
  • 3 ss vann
  • 2 ss sukker
  • 1 ss soyasaus
  • 0.25 ts salt
  • 1 ts maisenna

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stykker nakkekoteletter, 500g
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ts sesamolje
  • 0.25 ts pepper

Til panering

  • 75 g maisenna
  • 75 g potetmel
  • 0.5 ts salt
  • 2 stykker egg
  • olje, til frityrsteking

Grønnsaker

  • 1.5 stk paprika, gjerne ulike farger
  • 0.5 stk løk
  • 1 boks ananas, ringer

Sursøt saus

  • 4 ss ananasjuice, bruk laken fra boksen med ananasringer
  • 3 ss ketchup
  • 3 ss hvitvinseddik, 5%
  • 3 ss vann
  • 2 ss sukker
  • 1 ss soyasaus
  • 0.25 ts salt
  • 1 ts maisenna
Kutt nakkekotelettene i terninger på ca. 2x4 cm.
Mariner kjøttet i soyasaus, sesamolje og pepper. La kjøttet marineres i minst 10 minutter mens du forbereder resten av ingrediensene.
Del grønnsakene i ca. 3x3 cm store biter og bland sammen alle ingrediensene til sausen i en bolle. Smak til med sukker og eddik før du tilsetter maisenna.
Varm deretter olje til frityrstekingen i en stekepanne på middels høy varme. I mellomtiden blander du maisenna, potetmel og salt i en bolle.
Knekk egget i en annen bolle og visp det godt opp.
Når oljen er varm, vender du først kjøttet i melblandingen, deretter i egget og tilbake i melblandingen før du legger det forsiktig i oljen. Kjøttet snus jevnlig og stekes i ca. 7-8 minutter.
Ta ut kjøttet og la det renne av seg. Juster varmen underveis hvis oljen blir for varm.
Hemmeligheten bak det supersprø kjøttet er å fritere det i to omganger. La kjøttet hvile i minst 5 minutter mens du steker ferdig første runde, og gjenta prosessen. Den andre gangen skal kjøttet stekes i ca. 4-5 minutter eller til det blir ordentlig sprøtt og godt.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme og tilsett sausen når pannen er varm. La den putre i 30 sekunder.
Senk varmen til lav og tilsett paprikaen og svinekjøttet. Bland godt slik at sausen klistrer seg fast i kjøttet i ca. 1 minutt. Ha til slutt oppi ananas og løk. Bland godt i 2-3 minutter til.
Du kan også ha oppi alle grønnsakene samtidig om du foretrekker mykere løk. Serveres med kokt ris.
woman cooking

Bon appetit!

Kutt nakkekotelettene i terninger på ca. 2x4 cm.
Mariner kjøttet i soyasaus, sesamolje og pepper. La kjøttet marineres i minst 10 minutter mens du forbereder resten av ingrediensene.
Del grønnsakene i ca. 3x3 cm store biter og bland sammen alle ingrediensene til sausen i en bolle. Smak til med sukker og eddik før du tilsetter maisenna.
Varm deretter olje til frityrstekingen i en stekepanne på middels høy varme. I mellomtiden blander du maisenna, potetmel og salt i en bolle.
Knekk egget i en annen bolle og visp det godt opp.
Når oljen er varm, vender du først kjøttet i melblandingen, deretter i egget og tilbake i melblandingen før du legger det forsiktig i oljen. Kjøttet snus jevnlig og stekes i ca. 7-8 minutter.
Ta ut kjøttet og la det renne av seg. Juster varmen underveis hvis oljen blir for varm.
Hemmeligheten bak det supersprø kjøttet er å fritere det i to omganger. La kjøttet hvile i minst 5 minutter mens du steker ferdig første runde, og gjenta prosessen. Den andre gangen skal kjøttet stekes i ca. 4-5 minutter eller til det blir ordentlig sprøtt og godt.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme og tilsett sausen når pannen er varm. La den putre i 30 sekunder.
Senk varmen til lav og tilsett paprikaen og svinekjøttet. Bland godt slik at sausen klistrer seg fast i kjøttet i ca. 1 minutt. Ha til slutt oppi ananas og løk. Bland godt i 2-3 minutter til.
Du kan også ha oppi alle grønnsakene samtidig om du foretrekker mykere løk. Serveres med kokt ris.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?