Wok med biff og grønnsaker

40 min
Lagret av 2304 brukere
Wok med biff og grønnsaker
Lagret av 2304 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 500 - 600 g biff, mørt, f.eks. ytrefilet eller mørbad
  • 1.5 ts sort pepper, knust
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ss maisenna
  • 0.25 ts bakepulver
  • 4 stykker hvitløksfedd
  • 1 stk brokkoli
  • 4 stykker vårløk
  • 150 g sopp, f.eks. shiitake, østerssopp eller shampinjong
  • 1 håndfull cashewnøtter
  • olje, nøytral, til steking
  • kokt ris, eller nudler til servering.

Saus

  • 2 ss soyasaus, saltredusert
  • 4 ss oystersauce
  • 2 ts sesamolje

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 - 600 g biff, mørt, f.eks. ytrefilet eller mørbad
  • 1.5 ts sort pepper, knust
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ss maisenna
  • 0.25 ts bakepulver
  • 4 stykker hvitløksfedd
  • 1 stk brokkoli
  • 4 stykker vårløk
  • 150 g sopp, f.eks. shiitake, østerssopp eller shampinjong
  • 1 håndfull cashewnøtter
  • olje, nøytral, til steking
  • kokt ris, eller nudler til servering.

Saus

  • 2 ss soyasaus, saltredusert
  • 4 ss oystersauce
  • 2 ts sesamolje
Skjær kjøttet i tynne skiver på tvers av fibrene i kjøttet.
Ha kjøttet over i en bolle og tilsett pepper, 2 ss soyasaus, 1 ts sesamolje og maisenna. Band det godt sammen og la kjøttet marinere mens du forbereder resten. Kjøttet kan gjerne forberedes god tid i forveien og marineres i kjøleskapet i 2-3 timer.
Rør sammen ingrediensene til sausen.
Finhakk eller finsnitt hvitløken. Del brokkolien i små buketter og skjær stilken i skiver. Rens og del vårløk og sopp i grove biter.
Varm litt olje i en wok- eller stekepanne. Stek kjøttet raskt over høy varme. Ikke ha for mye i pannen, stek det heller i flere omganger og hell kjøttet over på en tallerken så lenge.
Varm woken på nytt med litt olje. Tilsett brokkoli. Stek videre under stadig omrøring til brokkolien er knapt mør. Tilsett gjerne en dæsj med vann underveis i stekingen så brokkolien dampes knapt mør.
Ta brokkolien ut av pannen så lenge. Fortsett med å steke soppen, tilsett hvitløk og vårløk og stek videre under omrøring i et lite minutt.
Ha kjøtt og brokkoli tilbake i pannen. Hell over sausen og bland alt godt sammen. Dryss over cashewnøtter og server.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kjøttet i tynne skiver på tvers av fibrene i kjøttet.
Ha kjøttet over i en bolle og tilsett pepper, 2 ss soyasaus, 1 ts sesamolje og maisenna. Band det godt sammen og la kjøttet marinere mens du forbereder resten. Kjøttet kan gjerne forberedes god tid i forveien og marineres i kjøleskapet i 2-3 timer.
Rør sammen ingrediensene til sausen.
Finhakk eller finsnitt hvitløken. Del brokkolien i små buketter og skjær stilken i skiver. Rens og del vårløk og sopp i grove biter.
Varm litt olje i en wok- eller stekepanne. Stek kjøttet raskt over høy varme. Ikke ha for mye i pannen, stek det heller i flere omganger og hell kjøttet over på en tallerken så lenge.
Varm woken på nytt med litt olje. Tilsett brokkoli. Stek videre under stadig omrøring til brokkolien er knapt mør. Tilsett gjerne en dæsj med vann underveis i stekingen så brokkolien dampes knapt mør.
Ta brokkolien ut av pannen så lenge. Fortsett med å steke soppen, tilsett hvitløk og vårløk og stek videre under omrøring i et lite minutt.
Ha kjøtt og brokkoli tilbake i pannen. Hell over sausen og bland alt godt sammen. Dryss over cashewnøtter og server.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?