Prøv wok-klassikeren kylling i sursøt saus! Dryss gjerne over sesamfrø, sprøstekt hvitløk eller hakket koriander ved servering. Bruk gjerne mer eller andre grønnsaker som squash, gulrot, vårløk og vannkastanjer.
Prøv wok-klassikeren kylling i sursøt saus! Dryss gjerne over sesamfrø, sprøstekt hvitløk eller hakket koriander ved servering. Bruk gjerne mer eller andre grønnsaker som squash, gulrot, vårløk og vannkastanjer.
Skjær kyllingen i tynne skiver på tvers av fibrene i kjøttet.
Bland kyllingen med soyasaus, bakepulver, maisenna og olje. La det marinere mens du forbereder resten, gjerne 20 minutters tid.
Finhakk eller finsnitt hvitløken. Rens chilien for frø og finhakk eller finsnitt chilien. Rens og skjær paprika, løk og ananas i jevne biter. Rens og del sukkerertene i to.
Rør sammen alle ingrediensene til sausen i en kasserolle. Kok under omrøring og la sausen småputre i et par minutter. Virker sausen for tykk, kan du tilsette en skvett vann eller ananasjuice.
Bruk en wok eller stekepanne med høye kanter. Tilsett litt olje og stek kyllingen raskt over høy varme. Ikke ha for mye i pannen om gangen. Ingen biter skal ligge oppå hverandre, så stek heller i flere omganger og hell kyllingen over på en tallerken etter hvert som den er stekt. Husk at kyllingen skal varmes igjen i sausen så ikke stek den for lenge.
Varm pannen på nytt og wok paprika og løk under omrøring til grønnsakene er knapt møre. Tilsett hvitløk, ingefær og chili underveis i stekingen. Ha i ananas og sukkererter og stek det hele videre under omrøring i 30 sekunder til.
Ha kyllingen tilbake i pannen og hell over sausen. Rør alt godt sammen og gi det et skikkelig oppkok. Serveres med det samme!
Bon appetit!
Skjær kyllingen i tynne skiver på tvers av fibrene i kjøttet.
Bland kyllingen med soyasaus, bakepulver, maisenna og olje. La det marinere mens du forbereder resten, gjerne 20 minutters tid.
Finhakk eller finsnitt hvitløken. Rens chilien for frø og finhakk eller finsnitt chilien. Rens og skjær paprika, løk og ananas i jevne biter. Rens og del sukkerertene i to.
Rør sammen alle ingrediensene til sausen i en kasserolle. Kok under omrøring og la sausen småputre i et par minutter. Virker sausen for tykk, kan du tilsette en skvett vann eller ananasjuice.
Bruk en wok eller stekepanne med høye kanter. Tilsett litt olje og stek kyllingen raskt over høy varme. Ikke ha for mye i pannen om gangen. Ingen biter skal ligge oppå hverandre, så stek heller i flere omganger og hell kyllingen over på en tallerken etter hvert som den er stekt. Husk at kyllingen skal varmes igjen i sausen så ikke stek den for lenge.
Varm pannen på nytt og wok paprika og løk under omrøring til grønnsakene er knapt møre. Tilsett hvitløk, ingefær og chili underveis i stekingen. Ha i ananas og sukkererter og stek det hele videre under omrøring i 30 sekunder til.
Ha kyllingen tilbake i pannen og hell over sausen. Rør alt godt sammen og gi det et skikkelig oppkok. Serveres med det samme!