Kyllingwok med nudler

45 min
2366 har lagret denne
Kyllingwok med nudler
2366 har lagret denne
4
porsjoner
  • 650 g kyllinglårfilet, eller kyllingfilet
  • 1 stk eggehvite, stor
  • 1 ss maisenna, toppet
  • 2 ts riseddik
  • 1 ss soyasaus, helst lys eller saltredusert
  • 1 klype pepper, kvernet
  • 8 stykker tørket chili, små, ikke de aller sterkeste
  • 1 bunt vårløk
  • 1 ss ingefær, frisk, revet
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 80 g cashewnøtter
  • 150 g nudler
  • olje, til steking

Saus

  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss hoisinsaus
  • 2 ss østerssaus
  • 2 ts balsamicoeddik
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ts sichuanpepper, knust
Unngå at skjermen går i dvale
  • 650 g kyllinglårfilet, eller kyllingfilet
  • 1 stk eggehvite, stor
  • 1 ss maisenna, toppet
  • 2 ts riseddik
  • 1 ss soyasaus, helst lys eller saltredusert
  • 1 klype pepper, kvernet
  • 8 stykker tørket chili, små, ikke de aller sterkeste
  • 1 bunt vårløk
  • 1 ss ingefær, frisk, revet
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 80 g cashewnøtter
  • 150 g nudler
  • olje, til steking

Saus

  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss hoisinsaus
  • 2 ss østerssaus
  • 2 ts balsamicoeddik
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ts sichuanpepper, knust
Skjær kyllingen i jevne biter. Visp sammen eggehvite, maisenna, eddik, soyasaus og pepper. Bland kyllingen godt sammen med marinaden, og la det marinere i minst 30 minutter.
Del chilien i grove biter og fjern frøene. Rens vårløken, skjær den øverste grønne delen i grove biter og finsnitt den lyse.
Grovhakk nøttene og rist dem gjerne litt i en tørr varm panne til nøttene blir gylne. Kok nudlene etter anvisning på pakken. Skyll dem i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen.
Visp sammen alle ingrediensene til sausen.
Varm en stor stekepanne og tilsett en skvett olje. Stek kyllingen over høy varme til den er gyllen og nesten gjennomstekt. Hell kyllingen over på en tallerken.
Tørk og varm pannen på nytt. Fres chili, ingefær, hvitløk og finsnittet vårløk i litt olje over middels høy varme, under omrøring i cirka 2 min.
Ha kyllingen tilbake i pannen, tilsett nudlene og varm alt godt sammen. Hell over sausen, tilsett vårløk, og bland alt godt sammen over varmen til alt er dekket med et tynt lag med saus. Dryss til slutt over nøttene.
Serveres med det samme eller pakkes i passende bokser for å ta med seg ut.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kyllingen i jevne biter. Visp sammen eggehvite, maisenna, eddik, soyasaus og pepper. Bland kyllingen godt sammen med marinaden, og la det marinere i minst 30 minutter.
Del chilien i grove biter og fjern frøene. Rens vårløken, skjær den øverste grønne delen i grove biter og finsnitt den lyse.
Grovhakk nøttene og rist dem gjerne litt i en tørr varm panne til nøttene blir gylne. Kok nudlene etter anvisning på pakken. Skyll dem i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen.
Visp sammen alle ingrediensene til sausen.
Varm en stor stekepanne og tilsett en skvett olje. Stek kyllingen over høy varme til den er gyllen og nesten gjennomstekt. Hell kyllingen over på en tallerken.
Tørk og varm pannen på nytt. Fres chili, ingefær, hvitløk og finsnittet vårløk i litt olje over middels høy varme, under omrøring i cirka 2 min.
Ha kyllingen tilbake i pannen, tilsett nudlene og varm alt godt sammen. Hell over sausen, tilsett vårløk, og bland alt godt sammen over varmen til alt er dekket med et tynt lag med saus. Dryss til slutt over nøttene.
Serveres med det samme eller pakkes i passende bokser for å ta med seg ut.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?