Lag pad thai med tofu! Velg helst tofu som er fast i konsistensen, for den beholder form, fasong og fasthet under steking. Rekepasta kan kjøpes i asiatiske butikker. Denne kan gjerne byttes ut med knuste, tørkede reker eller erstattes med en ekstra skvett fiskesaus i sausen.
Lag pad thai med tofu! Velg helst tofu som er fast i konsistensen, for den beholder form, fasong og fasthet under steking. Rekepasta kan kjøpes i asiatiske butikker. Denne kan gjerne byttes ut med knuste, tørkede reker eller erstattes med en ekstra skvett fiskesaus i sausen.
4 stykker vårløk, eller dobbel mengde hvitløksgress
50 g peanøtter, ristede og hakkede
koriander, frisk, og/eller thaibasilikum
tørket chili, knust, til servering
olje, nøytral, til steking
Saus
4 ss sukker
4 ss tamarindpaste
1 ss limesaft
4 ss fiskesaus, thailandsk
1 ss sriracha
Press tofuen mellom kjøkkenpapir i 10-15 minutter. Skjær tofuen i jevne små terninger.
Rør sammen alle ingrediensene til sausen og sett den til side så lenge.
Kok risnudlene «al dente» (cirka 2-3 minutter) og hell av vannet. Dypp bønnespirenen raskt i kokende vann og skyll dem i kaldt vann.
Finhakk hvitløk og sjalottløk. Del hvitløksgresset i grove biter. Vårløk kan først deles på langs og så skjæres i grove biter.
Bruk en wok- eller en stekepanne med litt høye kanter. Varm pannen og tilsett en klunk olje. Fres hvitløk og sjalottløk over middels høy varme under omrøring, til løken er myk og gyllen.
Ha i tofu og rekepasta, og stek videre over høy varme under omrøring. Tilsett litt mer olje hvis nødvendig.
Ha nudlene over i pannen og bland alt godt sammen. Rør hele tiden.
Dytt alt i pannen over til en side og knekk i eggene på motsatt side. Rør rundt i eggene, la eggemassen få stivne litt før du rører på nytt og blander alt i pannen godt sammen.
Hell i sausen og rør om til alt er skikkelig gjennomvarmet.
Tilsett bønnespirene, hvitløksgress eller vårløk og halvparten av peanøttene. Vend det lett sammen og hell alt over på et serveringsfat eller fordel det på tallerkener.
Dryss over resten av peanøttene og server knust tørket chili og limebåter ved siden av.
Bon appetit!
Press tofuen mellom kjøkkenpapir i 10-15 minutter. Skjær tofuen i jevne små terninger.
Rør sammen alle ingrediensene til sausen og sett den til side så lenge.
Kok risnudlene «al dente» (cirka 2-3 minutter) og hell av vannet. Dypp bønnespirenen raskt i kokende vann og skyll dem i kaldt vann.
Finhakk hvitløk og sjalottløk. Del hvitløksgresset i grove biter. Vårløk kan først deles på langs og så skjæres i grove biter.
Bruk en wok- eller en stekepanne med litt høye kanter. Varm pannen og tilsett en klunk olje. Fres hvitløk og sjalottløk over middels høy varme under omrøring, til løken er myk og gyllen.
Ha i tofu og rekepasta, og stek videre over høy varme under omrøring. Tilsett litt mer olje hvis nødvendig.
Ha nudlene over i pannen og bland alt godt sammen. Rør hele tiden.
Dytt alt i pannen over til en side og knekk i eggene på motsatt side. Rør rundt i eggene, la eggemassen få stivne litt før du rører på nytt og blander alt i pannen godt sammen.
Hell i sausen og rør om til alt er skikkelig gjennomvarmet.
Tilsett bønnespirene, hvitløksgress eller vårløk og halvparten av peanøttene. Vend det lett sammen og hell alt over på et serveringsfat eller fordel det på tallerkener.
Dryss over resten av peanøttene og server knust tørket chili og limebåter ved siden av.