Kylling Gong Bao eller Kung Pao er en kinesisk klassiker mange av oss har spist på restaurant eller som takeaway. Hvorfor ikke prøve å lage den selv hjemme? Smak på sausen og gjør eventuelle justeringer underveis.
Tips: Som ekstra grønnsaker passer det fint med brokkoli eller bok choy.
Kylling Gong Bao eller Kung Pao er en kinesisk klassiker mange av oss har spist på restaurant eller som takeaway. Hvorfor ikke prøve å lage den selv hjemme? Smak på sausen og gjør eventuelle justeringer underveis.
Tips: Som ekstra grønnsaker passer det fint med brokkoli eller bok choy.
2 ts riseddik, eller kinesisk risvin/tørr sherry/mirin
1 ss lys soyasaus
1 klype hvit pepper, malt
1 klype salt, stor
8 stykker tørket chili
1 ss ingefær, fersk, finrevet
4 fedd hvitløk, finhakket
1 bunt vårløk
80 g cashewnøtter, eller peanøtter, usaltede
ris, kokt, til servering
Saus
1 ts sichuanpepper, knust
1 ss brunt sukker, eller flytende honning
1 ss soyasaus
2 ss oystersauce
1 ss hoisinsaus
2 ts balsamico, eller kinesisk sort eddik
1 ss sesamolje
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
700 g kyllingfilet, eller kyllinglårfilet
1 stk eggehvite, stor
1 ss maisenna, toppet
2 ts riseddik, eller kinesisk risvin/tørr sherry/mirin
1 ss lys soyasaus
1 klype hvit pepper, malt
1 klype salt, stor
8 stykker tørket chili
1 ss ingefær, fersk, finrevet
4 fedd hvitløk, finhakket
1 bunt vårløk
80 g cashewnøtter, eller peanøtter, usaltede
ris, kokt, til servering
Saus
1 ts sichuanpepper, knust
1 ss brunt sukker, eller flytende honning
1 ss soyasaus
2 ss oystersauce
1 ss hoisinsaus
2 ts balsamico, eller kinesisk sort eddik
1 ss sesamolje
Skjær kjøttet i jevne biter, cirka 1,5 x 1,5 cm. Visp sammen eggehvite, maisenna, risvin, soya, pepper og salt. Bland kjøttet godt sammen med marinaden og la det marinere i cirka 30 minutter.
Del chilien i grove biter og fjern alle frøene. Rens vårløken og skjær av den lyse delen. Finsnitt den lyse delen og del den grønne i grove biter.
Visp sammen alle ingrediensene til sausen unntatt sesamoljen.
Varm en stekepanne eller wok med et par spiseskjeer olje. Stek kyllingen over høy varme under omrøring til kyllingen er nesten gjennomstekt. Gjør det gjerne i to omganger.
Ha kyllingen over på en tallerken. Vask og varm pannen på nytt.
Tilsett litt olje og fres chili, ingefær, hvitløk og den lyse delen av vårløken. Stek under omrøring over middels høy varme i cirka 2 minutter.
Ha kyllingen tilbake i pannen og stek videre i et minutts tid. Hell over sausen og fres videre under konstant omrøring til alle kyllingbitene er dekket med et tynt lag saus.
Tilsett vårløk, nøtter og sesamolje og bland alt godt sammen i noen få sekunder til. Serveres straks!
Bon appetit!
Skjær kjøttet i jevne biter, cirka 1,5 x 1,5 cm. Visp sammen eggehvite, maisenna, risvin, soya, pepper og salt. Bland kjøttet godt sammen med marinaden og la det marinere i cirka 30 minutter.
Del chilien i grove biter og fjern alle frøene. Rens vårløken og skjær av den lyse delen. Finsnitt den lyse delen og del den grønne i grove biter.
Visp sammen alle ingrediensene til sausen unntatt sesamoljen.
Varm en stekepanne eller wok med et par spiseskjeer olje. Stek kyllingen over høy varme under omrøring til kyllingen er nesten gjennomstekt. Gjør det gjerne i to omganger.
Ha kyllingen over på en tallerken. Vask og varm pannen på nytt.
Tilsett litt olje og fres chili, ingefær, hvitløk og den lyse delen av vårløken. Stek under omrøring over middels høy varme i cirka 2 minutter.
Ha kyllingen tilbake i pannen og stek videre i et minutts tid. Hell over sausen og fres videre under konstant omrøring til alle kyllingbitene er dekket med et tynt lag saus.
Tilsett vårløk, nøtter og sesamolje og bland alt godt sammen i noen få sekunder til. Serveres straks!