Chop Suey
Chop Suey kan lages både som biff chop suey og kylling chop suey. Uansett er dette den perfekte retten når du er fysen på litt kinesisk take-away! Grønnsaker og mengde kan varieres etter eget ønske.
Tiden til marinering av kjøttet er ikke medregnet i tidsbruken. Beregn minst 30 minutter til kylling, mens oksekjøtt gjerne kan marinere natten over. Dette er spesielt viktig hvis du bruker litt seigere kjøtt, som for eksempel høyrygg eller bog.
Chop Suey kan lages både som biff chop suey og kylling chop suey. Uansett er dette den perfekte retten når du er fysen på litt kinesisk take-away! Grønnsaker og mengde kan varieres etter eget ønske.
Tiden til marinering av kjøttet er ikke medregnet i tidsbruken. Beregn minst 30 minutter til kylling, mens oksekjøtt gjerne kan marinere natten over. Dette er spesielt viktig hvis du bruker litt seigere kjøtt, som for eksempel høyrygg eller bog.
Ingredienser
- 600 g kjøtt, biffkjøtt, kyllingfilet eller svinefilet
- 2 stykker eggehvite, store
- 2 ss maisenna
- 3 ss riseddik
- 1 ss olje, nøytral
- 0.75 ts salt
- 1 stk løk
- 1 stk paprika
- 2 stykker gulrøtter
- 0.5 stk squash
- 0.5 stk brokkoli, eller 200 g brokkolini
- 200 g sjampinjong
- 100 g sukkererter
- 2 stykker vårløk
- 2 stilker stangselleri
- 100 g bambusskudd
- ris, eller nudler, til servering
Saus
- 1 dl lys soyasaus, eventuelt saltredusert
- 1 ss søt soyasaus
- 1.5 dl kyllingkraft, eller buljong
- 1 ss maisenna
- 1 ts riseddik
- 1 ss sesamolje
- 1 ss ingefær, fersk, finrevet
- 2 fedd hvitløk, revet
Slik gjør du:
- 600 g kjøtt, biffkjøtt, kyllingfilet eller svinefilet
- 2 stykker eggehvite, store
- 2 ss maisenna
- 3 ss riseddik
- 1 ss olje, nøytral
- 0.75 ts salt
- 1 stk løk
- 1 stk paprika
- 2 stykker gulrøtter
- 0.5 stk squash
- 0.5 stk brokkoli, eller 200 g brokkolini
- 200 g sjampinjong
- 100 g sukkererter
- 2 stykker vårløk
- 2 stilker stangselleri
- 100 g bambusskudd
- ris, eller nudler, til servering
Saus
- 1 dl lys soyasaus, eventuelt saltredusert
- 1 ss søt soyasaus
- 1.5 dl kyllingkraft, eller buljong
- 1 ss maisenna
- 1 ts riseddik
- 1 ss sesamolje
- 1 ss ingefær, fersk, finrevet
- 2 fedd hvitløk, revet
