Chop Suey

45 min
Lagret av 1594 brukere
Hjemmelaget Chop Suey
Foto: Krister Sørbø
Lagret av 1594 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 600 g kjøtt, biffkjøtt, kyllingfilet eller svinefilet
  • 2 stykker eggehvite, store
  • 2 ss maisenna
  • 3 ss riseddik
  • 1 ss olje, nøytral
  • 0.75 ts salt
  • 1 stk løk
  • 1 stk paprika
  • 2 stykker gulrøtter
  • 0.5 stk squash
  • 0.5 stk brokkoli, eller 200 g brokkolini
  • 200 g sjampinjong
  • 100 g sukkererter
  • 2 stykker vårløk
  • 2 stilker stangselleri
  • 100 g bambusskudd
  • ris, eller nudler, til servering

Saus

  • 1 dl lys soyasaus, eventuelt saltredusert
  • 1 ss søt soyasaus
  • 1.5 dl kyllingkraft, eller buljong
  • 1 ss maisenna
  • 1 ts riseddik
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ss ingefær, fersk, finrevet
  • 2 fedd hvitløk, revet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g kjøtt, biffkjøtt, kyllingfilet eller svinefilet
  • 2 stykker eggehvite, store
  • 2 ss maisenna
  • 3 ss riseddik
  • 1 ss olje, nøytral
  • 0.75 ts salt
  • 1 stk løk
  • 1 stk paprika
  • 2 stykker gulrøtter
  • 0.5 stk squash
  • 0.5 stk brokkoli, eller 200 g brokkolini
  • 200 g sjampinjong
  • 100 g sukkererter
  • 2 stykker vårløk
  • 2 stilker stangselleri
  • 100 g bambusskudd
  • ris, eller nudler, til servering

Saus

  • 1 dl lys soyasaus, eventuelt saltredusert
  • 1 ss søt soyasaus
  • 1.5 dl kyllingkraft, eller buljong
  • 1 ss maisenna
  • 1 ts riseddik
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ss ingefær, fersk, finrevet
  • 2 fedd hvitløk, revet
Skjær kjøttet i tynne skiver på tvers av fibrene. Visp sammen eggehviter, maisenna, eddik, olje og salt, visp til det skummer.
Bland kjøttet godt sammen med marinaden, og gi det gjerne en lett massasje. Dekk til, og la det stå til marinering/mørning. Tiden avhenger av hva slags type kjøtt du bruker og hvor mørt det er i utgangspunktet.
Rens og skjær alle grønnsakene i jevne, passe store biter. Visp sammen alle ingrediensene til sausen.
Tørk vekk det meste av marinaden fra kjøttet. Kok opp en mellomstor kjele med vann. Kok kjøttet, litt om gangen, i 20-30 sekunder. Løft det rett over i en sil og la kjøttet renne godt av seg.
Varm en wokpanne eller stor stekepanne med et par spiseskjeer olje. Stek kjøttet raskt over høy varme. Stek helst i flere omganger for å unngå at pannen blir avkjølt og kjøttet blir kokt i stedet for stekt.
Ha alt over på en tallerken så lenge. Stek grønnsakene i tur og orden over høy varme under omrøring. Ha kjøttet og alle grønnsakene tilbake i pannen når alle grønnsakene er stekt.
Hell over sausen og gi alt et skikkelig oppkok under omrøring. Serveres straks!
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kjøttet i tynne skiver på tvers av fibrene. Visp sammen eggehviter, maisenna, eddik, olje og salt, visp til det skummer.
Bland kjøttet godt sammen med marinaden, og gi det gjerne en lett massasje. Dekk til, og la det stå til marinering/mørning. Tiden avhenger av hva slags type kjøtt du bruker og hvor mørt det er i utgangspunktet.
Rens og skjær alle grønnsakene i jevne, passe store biter. Visp sammen alle ingrediensene til sausen.
Tørk vekk det meste av marinaden fra kjøttet. Kok opp en mellomstor kjele med vann. Kok kjøttet, litt om gangen, i 20-30 sekunder. Løft det rett over i en sil og la kjøttet renne godt av seg.
Varm en wokpanne eller stor stekepanne med et par spiseskjeer olje. Stek kjøttet raskt over høy varme. Stek helst i flere omganger for å unngå at pannen blir avkjølt og kjøttet blir kokt i stedet for stekt.
Ha alt over på en tallerken så lenge. Stek grønnsakene i tur og orden over høy varme under omrøring. Ha kjøttet og alle grønnsakene tilbake i pannen når alle grønnsakene er stekt.
Hell over sausen og gi alt et skikkelig oppkok under omrøring. Serveres straks!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?