«Lemongrass chicken»: Kylling med nudler
Kylling krydret med blant annet sitrongress og hvitløk – og balansert med lime, fiskesaus og brunt sukker. Friskt, spicy og sødmefullt på en gang. Toppet med knasende sprø grønnsaker, peanøtter, mynte og koriander blir det helt perfekt. Så lett, sunt og knallgodt!
Mariner kyllingkjøttet i minst en time i kjøleskapet. Dette er ikke medregnet i tidsbruken.
Bruk kun den innerste myke delen av sitrongresset.
Tips: Lårfilet av kylling gir et ekstra saftig resultat, men kyllingfilet kan også brukes. Kyllingkjøtt kan eventuelt byttes ut med svinekjøtt (gjerne nakkekoteletter i strimler) eller strimlet biffkjøtt.
Kylling krydret med blant annet sitrongress og hvitløk – og balansert med lime, fiskesaus og brunt sukker. Friskt, spicy og sødmefullt på en gang. Toppet med knasende sprø grønnsaker, peanøtter, mynte og koriander blir det helt perfekt. Så lett, sunt og knallgodt!
Mariner kyllingkjøttet i minst en time i kjøleskapet. Dette er ikke medregnet i tidsbruken.
Bruk kun den innerste myke delen av sitrongresset.
Tips: Lårfilet av kylling gir et ekstra saftig resultat, men kyllingfilet kan også brukes. Kyllingkjøtt kan eventuelt byttes ut med svinekjøtt (gjerne nakkekoteletter i strimler) eller strimlet biffkjøtt.
- 500 - 600 g kyllingfilet, lårfilet
- 2 stk sjalottløk
- 3 ss hvitløk, finrevet
- 4 ss sitrongress, hakket og most
- 4 ss fiskesaus
- 3 ss brunt sukker
- 2 ss sesamolje
- 2 ss chilisaus, sterk
- 1 dl mynte, hakket
- olje, til steking
- salt
Dressing
- 1.5 dl vann
- 4 ss fiskesaus
- 2 ss brunt sukker
- 4 ss limesaft
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk rød chili
- 3 ss gulrot, revet (kan sløyfes)
- 3 ss reddik, (kan sløyfes)
Nudelsalat
- 350 g risnudler, tynne
- 2 stykker gulrøtter
- 0.75 stk agurk
- 1 - 2 stk hjertesalat
- 1 dl mynteblader, grovhakkede
- 1 dl koriander, grovhakkede blader
- 1 dl peanøtter, grovhakkede
- thai basilikum, (kan sløyfes)
- sprøstekt løk
- lime
- 500 - 600 g kyllingfilet, lårfilet
- 2 stk sjalottløk
- 3 ss hvitløk, finrevet
- 4 ss sitrongress, hakket og most
- 4 ss fiskesaus
- 3 ss brunt sukker
- 2 ss sesamolje
- 2 ss chilisaus, sterk
- 1 dl mynte, hakket
- olje, til steking
- salt
Dressing
- 1.5 dl vann
- 4 ss fiskesaus
- 2 ss brunt sukker
- 4 ss limesaft
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk rød chili
- 3 ss gulrot, revet (kan sløyfes)
- 3 ss reddik, (kan sløyfes)
Nudelsalat
- 350 g risnudler, tynne
- 2 stykker gulrøtter
- 0.75 stk agurk
- 1 - 2 stk hjertesalat
- 1 dl mynteblader, grovhakkede
- 1 dl koriander, grovhakkede blader
- 1 dl peanøtter, grovhakkede
- thai basilikum, (kan sløyfes)
- sprøstekt løk
- lime
