«Lemongrass chicken»: Kylling med nudler

45 min

Kylling krydret med blant annet sitrongress og hvitløk – og balansert med lime, fiskesaus og brunt sukker. Friskt, spicy og sødmefullt på en gang. Toppet med knasende sprø grønnsaker, peanøtter, mynte og koriander blir det helt perfekt. Så lett, sunt og knallgodt!

Mariner kyllingkjøttet i minst en time i kjøleskapet. Dette er ikke medregnet i tidsbruken. 

Bruk kun den innerste myke delen av sitrongresset.

Tips: Lårfilet av kylling gir et ekstra saftig resultat, men kyllingfilet kan også brukes. Kyllingkjøtt kan eventuelt byttes ut med svinekjøtt (gjerne nakkekoteletter i strimler) eller strimlet biffkjøtt.

1717 har lagret denne
«Lemongrass chicken»: Kylling med nudler

Kylling krydret med blant annet sitrongress og hvitløk – og balansert med lime, fiskesaus og brunt sukker. Friskt, spicy og sødmefullt på en gang. Toppet med knasende sprø grønnsaker, peanøtter, mynte og koriander blir det helt perfekt. Så lett, sunt og knallgodt!

Mariner kyllingkjøttet i minst en time i kjøleskapet. Dette er ikke medregnet i tidsbruken. 

Bruk kun den innerste myke delen av sitrongresset.

Tips: Lårfilet av kylling gir et ekstra saftig resultat, men kyllingfilet kan også brukes. Kyllingkjøtt kan eventuelt byttes ut med svinekjøtt (gjerne nakkekoteletter i strimler) eller strimlet biffkjøtt.

1717 har lagret denne
4
porsjoner
  • 500 - 600 g kyllingfilet, lårfilet
  • 2 stk sjalottløk
  • 3 ss hvitløk, finrevet
  • 4 ss sitrongress, hakket og most
  • 4 ss fiskesaus
  • 3 ss brunt sukker
  • 2 ss sesamolje
  • 2 ss chilisaus, sterk
  • 1 dl mynte, hakket
  • olje, til steking
  • salt

Dressing

  • 1.5 dl vann
  • 4 ss fiskesaus
  • 2 ss brunt sukker
  • 4 ss limesaft
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 3 ss gulrot, revet (kan sløyfes)
  • 3 ss reddik, (kan sløyfes)

Nudelsalat

  • 350 g risnudler, tynne
  • 2 stykker gulrøtter
  • 0.75 stk agurk
  • 1 - 2 stk hjertesalat
  • 1 dl mynteblader, grovhakkede
  • 1 dl koriander, grovhakkede blader
  • 1 dl peanøtter, grovhakkede
  • thai basilikum, (kan sløyfes)
  • sprøstekt løk
  • lime
Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 - 600 g kyllingfilet, lårfilet
  • 2 stk sjalottløk
  • 3 ss hvitløk, finrevet
  • 4 ss sitrongress, hakket og most
  • 4 ss fiskesaus
  • 3 ss brunt sukker
  • 2 ss sesamolje
  • 2 ss chilisaus, sterk
  • 1 dl mynte, hakket
  • olje, til steking
  • salt

Dressing

  • 1.5 dl vann
  • 4 ss fiskesaus
  • 2 ss brunt sukker
  • 4 ss limesaft
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 3 ss gulrot, revet (kan sløyfes)
  • 3 ss reddik, (kan sløyfes)

Nudelsalat

  • 350 g risnudler, tynne
  • 2 stykker gulrøtter
  • 0.75 stk agurk
  • 1 - 2 stk hjertesalat
  • 1 dl mynteblader, grovhakkede
  • 1 dl koriander, grovhakkede blader
  • 1 dl peanøtter, grovhakkede
  • thai basilikum, (kan sløyfes)
  • sprøstekt løk
  • lime
Skjær kyllingen i jevne biter eller smale strimler.
Finhakk sjalottløken og bland sammen sjalottløk, hvitløk, sitrongress, fiskesaus, sukker, sesamolje, chilisaus og mynte til en marinade. Bland kyllingen sammen med marinaden og la det marinere en times tid i kjøleskapet (eller lenger).
Lag dressing: Rør sammen vann, fiskesaus, sukker, limesaft, finhakket hvitløk og finsnittet chili (fjern ev en del av frøene) til dressingen. Tilsett gulrot og rettich.
Tilbered nudlene etter anvisning på pakken. Skyll nudlene i kaldt vann og la de få renne godt av seg i en sil.
Skrell og skjær gulrøttene i tynne strimler, eller riv dem grovt. Skjær agurken i tynne bånd (ikke bruk den innerste bløte kjernen). Rens og skjær hjertesalaten i tynne strimler.
Varm en stor stekepanne eller wok, tilsett litt olje og stek kjøttet raskt over sterk varme under omrøring (med marinade og det hele), krydre med en god klype salt.
Bland nudlene med halvparten av dressingen og fordel nudlene i skåler. Topp med gulrotstrimler, agurk, salat, kylling, urter og peanøtter. Server resten av dressingen ved siden av og eventuelt litt ekstra lime til å presse over.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kyllingen i jevne biter eller smale strimler.
Finhakk sjalottløken og bland sammen sjalottløk, hvitløk, sitrongress, fiskesaus, sukker, sesamolje, chilisaus og mynte til en marinade. Bland kyllingen sammen med marinaden og la det marinere en times tid i kjøleskapet (eller lenger).
Lag dressing: Rør sammen vann, fiskesaus, sukker, limesaft, finhakket hvitløk og finsnittet chili (fjern ev en del av frøene) til dressingen. Tilsett gulrot og rettich.
Tilbered nudlene etter anvisning på pakken. Skyll nudlene i kaldt vann og la de få renne godt av seg i en sil.
Skrell og skjær gulrøttene i tynne strimler, eller riv dem grovt. Skjær agurken i tynne bånd (ikke bruk den innerste bløte kjernen). Rens og skjær hjertesalaten i tynne strimler.
Varm en stor stekepanne eller wok, tilsett litt olje og stek kjøttet raskt over sterk varme under omrøring (med marinade og det hele), krydre med en god klype salt.
Bland nudlene med halvparten av dressingen og fordel nudlene i skåler. Topp med gulrotstrimler, agurk, salat, kylling, urter og peanøtter. Server resten av dressingen ved siden av og eventuelt litt ekstra lime til å presse over.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?