rask

Wok med brokkoli, aspargesbønner og cashewnøtter

20 min
1139 har lagret denne
Wok med brokkoli, aspargesbønner og cashewnøtter
1139 har lagret denne
4
porsjoner
  • 1 stk brokkoli, stor
  • 200 g aspargesbønner
  • 0.5 stk rød chili
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 stk rødløk
  • 2 dl kyllingkraft, eller buljong
  • 2 ss lys soyasaus
  • 2 ss østerssaus
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ss maisenna
  • 1 ts pepper, knust
  • 1 dl cashewnøtter
  • koriander, frisk
  • olje, til steking
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk brokkoli, stor
  • 200 g aspargesbønner
  • 0.5 stk rød chili
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 stk rødløk
  • 2 dl kyllingkraft, eller buljong
  • 2 ss lys soyasaus
  • 2 ss østerssaus
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ss maisenna
  • 1 ts pepper, knust
  • 1 dl cashewnøtter
  • koriander, frisk
  • olje, til steking
Rens og del brokkolien i jevne små buketter. Skrell brokkolistilken og skjær den i tynne jevne skiver. Bruker du brokkolini, kan denne deles i to på langs.
Rens og del aspargesbønnene i grove biter, eller snitt dem i to på langs.
Finsnitt chili og hvitløk og skjær løken i båter.
Visp sammen kraft, soyasaus, østerssaus, sesamolje, maisenna og pepper.
Bruk en wok- eller stekepanne og rist cashewnøttene lett gylne i pannen over høy varme. Hell nøttene ut av pannen.
Tilsett litt olje i pannen, vent til det nesten begynner å ryke og legg i brokkolibuketter og stilkskivene. Stek brokkolien knapt mør over høy varme under stadig omrøring. Hell alt over på en tallerken så lenge.
Varm pannen på nytt, tilsett litt olje og ha i aspargesbønnene. Stek bønnene under stadig omrøring i cirka 30 sekunder.
Tilsett løk, chili og hvitløk. Stek videre under konstant omrøring over høy varme i nye 30 sekunder.
Hell over soyablandingen og gi det et skikkelig oppkok under omrøring.
Bland inn brokkolien og la det hele koke i 10 sekunder. Rør til slutt inn nøtter og dryss over grovhakket koriander eller gressløk. Serveres med det samme!
woman cooking

Bon appetit!

Rens og del brokkolien i jevne små buketter. Skrell brokkolistilken og skjær den i tynne jevne skiver. Bruker du brokkolini, kan denne deles i to på langs.
Rens og del aspargesbønnene i grove biter, eller snitt dem i to på langs.
Finsnitt chili og hvitløk og skjær løken i båter.
Visp sammen kraft, soyasaus, østerssaus, sesamolje, maisenna og pepper.
Bruk en wok- eller stekepanne og rist cashewnøttene lett gylne i pannen over høy varme. Hell nøttene ut av pannen.
Tilsett litt olje i pannen, vent til det nesten begynner å ryke og legg i brokkolibuketter og stilkskivene. Stek brokkolien knapt mør over høy varme under stadig omrøring. Hell alt over på en tallerken så lenge.
Varm pannen på nytt, tilsett litt olje og ha i aspargesbønnene. Stek bønnene under stadig omrøring i cirka 30 sekunder.
Tilsett løk, chili og hvitløk. Stek videre under konstant omrøring over høy varme i nye 30 sekunder.
Hell over soyablandingen og gi det et skikkelig oppkok under omrøring.
Bland inn brokkolien og la det hele koke i 10 sekunder. Rør til slutt inn nøtter og dryss over grovhakket koriander eller gressløk. Serveres med det samme!
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?