rask
vegetar

Sursøt wok med mango, paprika og vårløk

20 min
Lagret av 1151 brukere
Sursøt wok med mango, paprika og vårløk
Lagret av 1151 brukere

Ingredienser

3
porsjoner
  • 1 stk mango
  • 1 stk gul paprika
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk løk
  • 2 stykker gulrot
  • 100 g sukkererter
  • 6 stykker babymais, rå eller kokt
  • 4 stykker vårløk
  • 2 ss sweet chili saus
  • 2 ss aprikossyltetøy, eller mangochutney
  • 2 ss ketchup
  • 4 ss vann
  • 1 ss ingefær, fersk, finrevet
  • 1 fedd hvitløk, revet eller finhakket
  • 1 håndfull peanøtter, kan sløyfes
  • 1 bunt koriander, frisk

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk mango
  • 1 stk gul paprika
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk løk
  • 2 stykker gulrot
  • 100 g sukkererter
  • 6 stykker babymais, rå eller kokt
  • 4 stykker vårløk
  • 2 ss sweet chili saus
  • 2 ss aprikossyltetøy, eller mangochutney
  • 2 ss ketchup
  • 4 ss vann
  • 1 ss ingefær, fersk, finrevet
  • 1 fedd hvitløk, revet eller finhakket
  • 1 håndfull peanøtter, kan sløyfes
  • 1 bunt koriander, frisk
Rens og del mango, paprika og løk i jevne biter. Skrell og skjær gulrot i tynne skiver, rens sukkerertene og del dem i to. Del maisen i to eller fire. Rens og del vårløken i grove biter.
Rør sammen sweet chili-saus, syltetøy eller chutney, ketchup, vann og ingefær.
Varm litt olje i en wok- eller stekepanne. Tilsett løk og paprika og stek over høy varme under omrøring til grønnsakene blir knapt møre.
Hell grønnsakene ut av pannen, varm den på nytt og tilsett gulrøtter. La gulrøtter og mais få steke i cirka 20 sekunder under omrøring, før du tilsetter vårløk og hvitløk steker videre over høy varme i 30 sekunder. Tilsett sukkererter og mango.
Skru ned varmen noe og hell de andre grønnsakene tilbake i woken. Tilsett sausen, kok opp og bland alt godt sammen.
Dryss over nøtter og hakket koriander. Serveres med det samme.
woman cooking

Bon appetit!

Rens og del mango, paprika og løk i jevne biter. Skrell og skjær gulrot i tynne skiver, rens sukkerertene og del dem i to. Del maisen i to eller fire. Rens og del vårløken i grove biter.
Rør sammen sweet chili-saus, syltetøy eller chutney, ketchup, vann og ingefær.
Varm litt olje i en wok- eller stekepanne. Tilsett løk og paprika og stek over høy varme under omrøring til grønnsakene blir knapt møre.
Hell grønnsakene ut av pannen, varm den på nytt og tilsett gulrøtter. La gulrøtter og mais få steke i cirka 20 sekunder under omrøring, før du tilsetter vårløk og hvitløk steker videre over høy varme i 30 sekunder. Tilsett sukkererter og mango.
Skru ned varmen noe og hell de andre grønnsakene tilbake i woken. Tilsett sausen, kok opp og bland alt godt sammen.
Dryss over nøtter og hakket koriander. Serveres med det samme.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?