Wok er rask og enkel hverdagsmat, og retten kan varieres i det uendelige. Her får du oppskriften på en kjempegod nudelwok med grønnsaker. Når du skal lage wok, er det viktig at du bruker sterk varme og ikke steker de ulike ingrediensene for lenge. Det er også lurt å steke i flere omganger. Slik får du en deilig wok med crispy og gode grønnsaker!
Wok er rask og enkel hverdagsmat, og retten kan varieres i det uendelige. Her får du oppskriften på en kjempegod nudelwok med grønnsaker. Når du skal lage wok, er det viktig at du bruker sterk varme og ikke steker de ulike ingrediensene for lenge. Det er også lurt å steke i flere omganger. Slik får du en deilig wok med crispy og gode grønnsaker!
Tilbered eggenudler etter anvisning på pakka. Tilsett litt nøytral olje og sett til side.
Rens og skjær gulrot i tynne staver og del sukkererter på langs. Skjær av endene på aspargesbønnene og del de i to. Skjær vannkastanjer i skiver. Skjær vårløk i tynne skiver og grovhakk koriander.
Finhakk hvitløk og chili. Finriv ingefær.
Varm en panne med litt olje. Tilsett nøtter og stek til de blir gyldne. Tilsett havsalt. Sett til side.
Lag saus ved å blande alle ingrediensene sammen.
Varm olje i en wokpanne eller stor stekepanne. Bruk sterk varme. Stek gulrøttene raskt. Ta gulrøttene ut av panna.
Tilsett litt mer olje og stek sukkererter, aspargesbønner, hvitløk, chili og ingefær. Stek cirka 1 minutt.
Ha gulrøttene tilbake i panna, tilsett vannkastanjer og saus og stek raskt til alt er blandet godt sammen.
Trekk panna bort fra plata og tilsett nudler og nøtter. Bland sammen.
Server umiddelbart med hakket koriander og vårløk.
Bon appetit!
Tilbered eggenudler etter anvisning på pakka. Tilsett litt nøytral olje og sett til side.
Rens og skjær gulrot i tynne staver og del sukkererter på langs. Skjær av endene på aspargesbønnene og del de i to. Skjær vannkastanjer i skiver. Skjær vårløk i tynne skiver og grovhakk koriander.
Finhakk hvitløk og chili. Finriv ingefær.
Varm en panne med litt olje. Tilsett nøtter og stek til de blir gyldne. Tilsett havsalt. Sett til side.
Lag saus ved å blande alle ingrediensene sammen.
Varm olje i en wokpanne eller stor stekepanne. Bruk sterk varme. Stek gulrøttene raskt. Ta gulrøttene ut av panna.
Tilsett litt mer olje og stek sukkererter, aspargesbønner, hvitløk, chili og ingefær. Stek cirka 1 minutt.
Ha gulrøttene tilbake i panna, tilsett vannkastanjer og saus og stek raskt til alt er blandet godt sammen.
Trekk panna bort fra plata og tilsett nudler og nøtter. Bland sammen.
Server umiddelbart med hakket koriander og vårløk.