Pad thai med tofu og reker
Pad thai med tofu og reker er Lise Finckenhagens variant av den populære retten. Hun ber om at oppskriften ses på som hennes tolkning og ikke som en fasit. Let etter det du mener er den perfekte balansen mellom sterkt, syrlig, søtt og salt. Kanskje må du justere litt selv med chili, limesaft, sukker eller fiskesaus. Rå reker kan erstattes med 200-300 g kyllingfilet i små biter eller strimler.
Pad thai med tofu og reker er Lise Finckenhagens variant av den populære retten. Hun ber om at oppskriften ses på som hennes tolkning og ikke som en fasit. Let etter det du mener er den perfekte balansen mellom sterkt, syrlig, søtt og salt. Kanskje må du justere litt selv med chili, limesaft, sukker eller fiskesaus. Rå reker kan erstattes med 200-300 g kyllingfilet i små biter eller strimler.
- 16 stykker reker, rå, store
- 200 g tofu
- 250 g risnudler
- 4 stykker hvitløksfedd
- 1 stk sjalottløk
- 1 ss tørkede reker, hakket
- 1.5 ss rettich, syltet, hakket
- 2 stykker egg
- 150 g bønnespirer
- 8 stykker hvitløksgress, eller 4 vårløk
- 50 g peanøtter, ristede, hakkede
- koriander
- thai basilikum
- chiliflak, eller knust, tørket chili
- lime, i båter
- peanøttolje, eller annen nøytral olje
Saus
- 4 ss sukker
- 4 ss tamarindsaus
- 1 ss limesaft
- 4 ss fiskesaus
- 1 ss sriracha, eller annen sterk chilisaus
- 16 stykker reker, rå, store
- 200 g tofu
- 250 g risnudler
- 4 stykker hvitløksfedd
- 1 stk sjalottløk
- 1 ss tørkede reker, hakket
- 1.5 ss rettich, syltet, hakket
- 2 stykker egg
- 150 g bønnespirer
- 8 stykker hvitløksgress, eller 4 vårløk
- 50 g peanøtter, ristede, hakkede
- koriander
- thai basilikum
- chiliflak, eller knust, tørket chili
- lime, i båter
- peanøttolje, eller annen nøytral olje
Saus
- 4 ss sukker
- 4 ss tamarindsaus
- 1 ss limesaft
- 4 ss fiskesaus
- 1 ss sriracha, eller annen sterk chilisaus
