Pad thai med tofu og reker

45 min

Pad thai med tofu og reker er Lise Finckenhagens variant av den populære retten. Hun ber om at oppskriften ses på som hennes tolkning og ikke som en fasit. Let etter det du mener er den perfekte balansen mellom sterkt, syrlig, søtt og salt. Kanskje må du justere litt selv med chili, limesaft, sukker eller fiskesaus. Rå reker kan erstattes med 200-300 g kyllingfilet i små biter eller strimler.

1035 har lagret denne
Pad thai med tofu og reker

Pad thai med tofu og reker er Lise Finckenhagens variant av den populære retten. Hun ber om at oppskriften ses på som hennes tolkning og ikke som en fasit. Let etter det du mener er den perfekte balansen mellom sterkt, syrlig, søtt og salt. Kanskje må du justere litt selv med chili, limesaft, sukker eller fiskesaus. Rå reker kan erstattes med 200-300 g kyllingfilet i små biter eller strimler.

1035 har lagret denne
4
porsjoner
  • 16 stykker reker, rå, store
  • 200 g tofu
  • 250 g risnudler
  • 4 stykker hvitløksfedd
  • 1 stk sjalottløk
  • 1 ss tørkede reker, hakket
  • 1.5 ss rettich, syltet, hakket
  • 2 stykker egg
  • 150 g bønnespirer
  • 8 stykker hvitløksgress, eller 4 vårløk
  • 50 g peanøtter, ristede, hakkede
  • koriander
  • thai basilikum
  • chiliflak, eller knust, tørket chili
  • lime, i båter
  • peanøttolje, eller annen nøytral olje

Saus

  • 4 ss sukker
  • 4 ss tamarindsaus
  • 1 ss limesaft
  • 4 ss fiskesaus
  • 1 ss sriracha, eller annen sterk chilisaus
Unngå at skjermen går i dvale
  • 16 stykker reker, rå, store
  • 200 g tofu
  • 250 g risnudler
  • 4 stykker hvitløksfedd
  • 1 stk sjalottløk
  • 1 ss tørkede reker, hakket
  • 1.5 ss rettich, syltet, hakket
  • 2 stykker egg
  • 150 g bønnespirer
  • 8 stykker hvitløksgress, eller 4 vårløk
  • 50 g peanøtter, ristede, hakkede
  • koriander
  • thai basilikum
  • chiliflak, eller knust, tørket chili
  • lime, i båter
  • peanøttolje, eller annen nøytral olje

Saus

  • 4 ss sukker
  • 4 ss tamarindsaus
  • 1 ss limesaft
  • 4 ss fiskesaus
  • 1 ss sriracha, eller annen sterk chilisaus
Rør sammen alle ingrediensene til sausen og sett den til side.
Rens rekene. Tørk tofuen godt med kjøkkenpapir og skjær den i jevne terninger. Kok risnudlene «al dente» etter anvisning på pakken og hell av vannet.
Finhakk hvitløk og sjalottløk. Del hvitløksgresset i grove biter, men spar den nederste delen til servering. Vårløk kan først deles på langs og så skjæres i grove biter.
Bruk en wok- eller en stekepanne med litt høye kanter. Varm pannen og tilsett 2 ss olje. Fres hvitløk og løk over middels høy varme under omrøring, til løken er myk og gyllen.
Ha i tofu, tørkede reker og syltet rettich. Stek videre over høy varme under omrøring.
Ha i rekene og litt mer olje hvis nødvendig. Stek til rekene skifter farge og ta dem ut av pannen.
Ha nudlene over i pannen og bland alt godt sammen. Rør hele tiden.
Dytt alt i pannen over til en side og knekk i eggene på motsatt side. Rør rundt i eggene, la eggemassen få stivne litt før du rører på nytt og blander alt i pannen godt sammen. Hell i sausen og rør om til alt er skikkelig gjennomvarmt.
Ha rekene tilbake i pannen sammen med halvparten av bønnespirene, grovkuttet hvitløkgress og halvparten av peanøttene. Vend alt lett sammen og hell det over på et serveringsfat eller fordel det på tallerkener.
Server resten av bønnespirene, peanøttene og hvitløksgresset ved siden av sammen med knust tørket chili og lime til å presse over.
woman cooking

Bon appetit!

Rør sammen alle ingrediensene til sausen og sett den til side.
Rens rekene. Tørk tofuen godt med kjøkkenpapir og skjær den i jevne terninger. Kok risnudlene «al dente» etter anvisning på pakken og hell av vannet.
Finhakk hvitløk og sjalottløk. Del hvitløksgresset i grove biter, men spar den nederste delen til servering. Vårløk kan først deles på langs og så skjæres i grove biter.
Bruk en wok- eller en stekepanne med litt høye kanter. Varm pannen og tilsett 2 ss olje. Fres hvitløk og løk over middels høy varme under omrøring, til løken er myk og gyllen.
Ha i tofu, tørkede reker og syltet rettich. Stek videre over høy varme under omrøring.
Ha i rekene og litt mer olje hvis nødvendig. Stek til rekene skifter farge og ta dem ut av pannen.
Ha nudlene over i pannen og bland alt godt sammen. Rør hele tiden.
Dytt alt i pannen over til en side og knekk i eggene på motsatt side. Rør rundt i eggene, la eggemassen få stivne litt før du rører på nytt og blander alt i pannen godt sammen. Hell i sausen og rør om til alt er skikkelig gjennomvarmt.
Ha rekene tilbake i pannen sammen med halvparten av bønnespirene, grovkuttet hvitløkgress og halvparten av peanøttene. Vend alt lett sammen og hell det over på et serveringsfat eller fordel det på tallerkener.
Server resten av bønnespirene, peanøttene og hvitløksgresset ved siden av sammen med knust tørket chili og lime til å presse over.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?