Pad thai med reker
Pad thai er en superrask og enkel thailandsk nudelrett, som ofte går under kategorien “street food”. Det tar omtrent 15 minutter fra du starter med matlagingen til du kan nyte et smakfullt lett måltid.
Pad thai inneholder som regel alltid tofu og tørkede eller friske reker. Pad thai kan også lages med kylling eller svinekjøtt. Bruker du frossen scampi eller villreker må de tines på forhånd! Tamarindpaste får man kjøpt i velassorterte matvarebutikker og hos grønnsakshandlere.
Pad thai er en superrask og enkel thailandsk nudelrett, som ofte går under kategorien “street food”. Det tar omtrent 15 minutter fra du starter med matlagingen til du kan nyte et smakfullt lett måltid.
Pad thai inneholder som regel alltid tofu og tørkede eller friske reker. Pad thai kan også lages med kylling eller svinekjøtt. Bruker du frossen scampi eller villreker må de tines på forhånd! Tamarindpaste får man kjøpt i velassorterte matvarebutikker og hos grønnsakshandlere.
Ingredienser
- 200 g risnudler, flate
- 3 ss olje, nøytral
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk egg
- 100 g tofu
- 10 stk reker, eller scampi
- 100 g bønnespirer
- 50 g peanøtter, usaltede, ristede
- 1 bunt vårløk
- 1 ts chiliflak
Saus
- 1 ss tamarindsaus
- 3 ss vann
- 2 ss fiskesaus
- 2 ss sukker, palmesukker eller brunt sukker
- 1 ss soyasaus
Slik gjør du:
- 200 g risnudler, flate
- 3 ss olje, nøytral
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk egg
- 100 g tofu
- 10 stk reker, eller scampi
- 100 g bønnespirer
- 50 g peanøtter, usaltede, ristede
- 1 bunt vårløk
- 1 ts chiliflak
Saus
- 1 ss tamarindsaus
- 3 ss vann
- 2 ss fiskesaus
- 2 ss sukker, palmesukker eller brunt sukker
- 1 ss soyasaus
