rask

Pad thai med reker

15 min
Lagret av 1612 brukere
Pad thai med reker
Lagret av 1612 brukere

Ingredienser

2
porsjoner
  • 200 g risnudler, flate
  • 3 ss olje, nøytral
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk egg
  • 100 g tofu
  • 10 stk reker, eller scampi
  • 100 g bønnespirer
  • 50 g peanøtter, usaltede, ristede
  • 1 bunt vårløk
  • 1 ts chiliflak

Saus

  • 1 ss tamarindsaus
  • 3 ss vann
  • 2 ss fiskesaus
  • 2 ss sukker, palmesukker eller brunt sukker
  • 1 ss soyasaus

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g risnudler, flate
  • 3 ss olje, nøytral
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk egg
  • 100 g tofu
  • 10 stk reker, eller scampi
  • 100 g bønnespirer
  • 50 g peanøtter, usaltede, ristede
  • 1 bunt vårløk
  • 1 ts chiliflak

Saus

  • 1 ss tamarindsaus
  • 3 ss vann
  • 2 ss fiskesaus
  • 2 ss sukker, palmesukker eller brunt sukker
  • 1 ss soyasaus
Start med å lage sausen; visp sammen tamarindpaste, vann, fiskesaus, palmesukker eller brunt sukker og soya. La sausen stå og trekke mens du forbereder resten.
Legg glassnudlene i en stor skål. Hell varmt vann over og la det stå og trekke i 5-10 minutter. Skyll så i kaldt vann.
Varm olje på medium varme i en stor stekepanne eller wok. Finhakk eller press hvitløk og la det surre litt i oljen. Tilsett egget og rør rundt til det begynner å stivne, ca 30 sekunder. Bruker du rå scampi tilsetter du disse sammen med tofu skåret i små biter, og stek sammen med egget i 1-2 minutter.
Ha nudlene og bønnespirene over i panna og hell sausen over. Bruker du kokte reker tilsetter du disse nå. La det hele koke inn, ca 3-4 minutter. Hvis du bruker rå scampi må du huske å røre rundt underveis så scampien blir gjennomkokt.
Grovhakk peanøtter og snitt vårløk. Rør inn helt mot slutten. Smak til retten med chiliflak.
woman cooking

Bon appetit!

Start med å lage sausen; visp sammen tamarindpaste, vann, fiskesaus, palmesukker eller brunt sukker og soya. La sausen stå og trekke mens du forbereder resten.
Legg glassnudlene i en stor skål. Hell varmt vann over og la det stå og trekke i 5-10 minutter. Skyll så i kaldt vann.
Varm olje på medium varme i en stor stekepanne eller wok. Finhakk eller press hvitløk og la det surre litt i oljen. Tilsett egget og rør rundt til det begynner å stivne, ca 30 sekunder. Bruker du rå scampi tilsetter du disse sammen med tofu skåret i små biter, og stek sammen med egget i 1-2 minutter.
Ha nudlene og bønnespirene over i panna og hell sausen over. Bruker du kokte reker tilsetter du disse nå. La det hele koke inn, ca 3-4 minutter. Hvis du bruker rå scampi må du huske å røre rundt underveis så scampien blir gjennomkokt.
Grovhakk peanøtter og snitt vårløk. Rør inn helt mot slutten. Smak til retten med chiliflak.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?