Kyllingwok med hvitløk, chili og thai-basilikum
Kyllingwok med hvitløk, chili og thai-basilikum er en smakfull kyllingrett inspirert av Thailand. Chili er en av hovedingrediensene i denne retten, og mengden kan varieres etter egne preferanser. Husk at hvis du fjerner frøene, så fjerner du samtidig litt av heten. Den andre viktige ingrediensen er thailandsk basilikum. Den dufter herlig aromatisk og har en mild anissmak som tilfører retten en annen dimensjon. Får du ikke tak i det, kan vanlig, europeisk basilikum brukes som erstatning, gjerne sammen med noen mynteblader. Smaken vil selvsagt ikke bli den samme, men godt blir det uansett.
Kyllingwok med hvitløk, chili og thai-basilikum er en smakfull kyllingrett inspirert av Thailand. Chili er en av hovedingrediensene i denne retten, og mengden kan varieres etter egne preferanser. Husk at hvis du fjerner frøene, så fjerner du samtidig litt av heten. Den andre viktige ingrediensen er thailandsk basilikum. Den dufter herlig aromatisk og har en mild anissmak som tilfører retten en annen dimensjon. Får du ikke tak i det, kan vanlig, europeisk basilikum brukes som erstatning, gjerne sammen med noen mynteblader. Smaken vil selvsagt ikke bli den samme, men godt blir det uansett.
Ingredienser
- 600 g kyllingfilet
- 6 stykker hvitløksfedd
- 5 stykker rød chili, små
- 1 ss lys soyasaus
- 1 ss soyasaus, mørk
- 2 ss østerssaus
- 1 ss sukker
- thai basilikum
- 4 stykker egg
- olje, til steking
- ris, til servering
Slik gjør du:
- 600 g kyllingfilet
- 6 stykker hvitløksfedd
- 5 stykker rød chili, små
- 1 ss lys soyasaus
- 1 ss soyasaus, mørk
- 2 ss østerssaus
- 1 ss sukker
- thai basilikum
- 4 stykker egg
- olje, til steking
- ris, til servering
