Kyllingwok med hvitløk, chili og thai-basilikum er en smakfull kyllingrett inspirert av Thailand. Chili er en av hovedingrediensene i denne retten, og mengden kan varieres etter egne preferanser. Husk at hvis du fjerner frøene, så fjerner du samtidig litt av heten. Den andre viktige ingrediensen er thailandsk basilikum. Den dufter herlig aromatisk og har en mild anissmak som tilfører retten en annen dimensjon. Får du ikke tak i det, kan vanlig, europeisk basilikum brukes som erstatning, gjerne sammen med noen mynteblader. Smaken vil selvsagt ikke bli den samme, men godt blir det uansett.
Skjær kyllingen i passende biter eller strimler. Del chilien på langs og skrap vekk frøene hvis ønskelig. Grovhakk hvitløk og chili og knus det godt sammen i en morter.
Bland sammen soyasausene, østerssaus og sukker.
Varm en stekepanne eller wok.
Tilsett 2 ss olje og fres chilimosen i 30-60 sekunder over middels sterk varme under omrøring. Tilsett kyllingen og stek videre under omrøring til kyllingen er gjennomstekt, omtrent 3-4 min.
Tilsett en liten skvett vann i pannen hvis det virker litt tørt underveis.
Senk temperaturen og rør inn sausen. Rør til slutt inn rikelig med thai-basilikum.
Server retten umiddelbart, toppet med sprøstekt egg og med ris ved siden av.
Bon appetit!
Skjær kyllingen i passende biter eller strimler. Del chilien på langs og skrap vekk frøene hvis ønskelig. Grovhakk hvitløk og chili og knus det godt sammen i en morter.
Bland sammen soyasausene, østerssaus og sukker.
Varm en stekepanne eller wok.
Tilsett 2 ss olje og fres chilimosen i 30-60 sekunder over middels sterk varme under omrøring. Tilsett kyllingen og stek videre under omrøring til kyllingen er gjennomstekt, omtrent 3-4 min.
Tilsett en liten skvett vann i pannen hvis det virker litt tørt underveis.
Senk temperaturen og rør inn sausen. Rør til slutt inn rikelig med thai-basilikum.
Server retten umiddelbart, toppet med sprøstekt egg og med ris ved siden av.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto