Kyllingwok med hvitløk, chili og thai-basilikum

45 min
Lagret av 661 brukere
Kyllingwok med hvitløk, chili og thai-basilikum
Lagret av 661 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 600 g kyllingfilet
  • 6 stykker hvitløksfedd
  • 5 stykker rød chili, små
  • 1 ss lys soyasaus
  • 1 ss soyasaus, mørk
  • 2 ss østerssaus
  • 1 ss sukker
  • thai basilikum
  • 4 stykker egg
  • olje, til steking
  • ris, til servering

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g kyllingfilet
  • 6 stykker hvitløksfedd
  • 5 stykker rød chili, små
  • 1 ss lys soyasaus
  • 1 ss soyasaus, mørk
  • 2 ss østerssaus
  • 1 ss sukker
  • thai basilikum
  • 4 stykker egg
  • olje, til steking
  • ris, til servering
Skjær kyllingen i passende biter eller strimler. Del chilien på langs og skrap vekk frøene hvis ønskelig. Grovhakk hvitløk og chili og knus det godt sammen i en morter.
Bland sammen soyasausene, østerssaus og sukker.
Varm en stekepanne eller wok.
Tilsett 2 ss olje og fres chilimosen i 30-60 sekunder over middels sterk varme under omrøring. Tilsett kyllingen og stek videre under omrøring til kyllingen er gjennomstekt, omtrent 3-4 min.
Tilsett en liten skvett vann i pannen hvis det virker litt tørt underveis.
Senk temperaturen og rør inn sausen. Rør til slutt inn rikelig med thai-basilikum.
Server retten umiddelbart, toppet med sprøstekt egg og med ris ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kyllingen i passende biter eller strimler. Del chilien på langs og skrap vekk frøene hvis ønskelig. Grovhakk hvitløk og chili og knus det godt sammen i en morter.
Bland sammen soyasausene, østerssaus og sukker.
Varm en stekepanne eller wok.
Tilsett 2 ss olje og fres chilimosen i 30-60 sekunder over middels sterk varme under omrøring. Tilsett kyllingen og stek videre under omrøring til kyllingen er gjennomstekt, omtrent 3-4 min.
Tilsett en liten skvett vann i pannen hvis det virker litt tørt underveis.
Senk temperaturen og rør inn sausen. Rør til slutt inn rikelig med thai-basilikum.
Server retten umiddelbart, toppet med sprøstekt egg og med ris ved siden av.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?