Wok med reker, chili, ingefær og peanøtter
Wok med reker er en strålende mulighet til å få i seg masse grønnsaker, samtidig som du tar en opprydning i kjøleskapet. Ingrediensene kan du nemlig variere som du vil. Her er en variant med reker, grønnsaker, gode smaker og toppet med knasende peanøtter.
Hvis du bruker scampi, tigerreker eller kjempereker, bør du sørge for at disse kommer fra et godkjent og sertifisert oppdrettsanlegg.
Wok med reker er en strålende mulighet til å få i seg masse grønnsaker, samtidig som du tar en opprydning i kjøleskapet. Ingrediensene kan du nemlig variere som du vil. Her er en variant med reker, grønnsaker, gode smaker og toppet med knasende peanøtter.
Hvis du bruker scampi, tigerreker eller kjempereker, bør du sørge for at disse kommer fra et godkjent og sertifisert oppdrettsanlegg.
- 500 g reker, store, rå og rensede - evt. scampi
- 2 - 4 fedd hvitløk, i tynne skiver eller finhakket
- 1.5 ss ingefær, fersk og finrevet
- 100 g bønnespirer
- 150 g sukkererter
- 1 boks vannkastanje
- 2 stykker pak choy, (kan sløyfes)
- 2 stykker vårløk
- 1 bunt koriander, fersk og hakket
- 1 håndfull peanøtter, grovhakket og ristet
- 4 ss sweet chili saus
- 1 ss chilisaus, sterk
- 1 ss soyasaus
- olje, nøytral til steking
- 500 g reker, store, rå og rensede - evt. scampi
- 2 - 4 fedd hvitløk, i tynne skiver eller finhakket
- 1.5 ss ingefær, fersk og finrevet
- 100 g bønnespirer
- 150 g sukkererter
- 1 boks vannkastanje
- 2 stykker pak choy, (kan sløyfes)
- 2 stykker vårløk
- 1 bunt koriander, fersk og hakket
- 1 håndfull peanøtter, grovhakket og ristet
- 4 ss sweet chili saus
- 1 ss chilisaus, sterk
- 1 ss soyasaus
- olje, nøytral til steking
