rask

Grønnsakswok med soya

25 min

Grønnsakswok med soya er like godt som det er fargerikt. En wok med grønnsaker er dessuten utrolig lett og kjapt å lage, så dette er et fantastisk alternativ til hurtigmat.

649 har lagret denne
Grønnsakswok med soya
Foto: Sara Johannessen

Grønnsakswok med soya er like godt som det er fargerikt. En wok med grønnsaker er dessuten utrolig lett og kjapt å lage, så dette er et fantastisk alternativ til hurtigmat.

649 har lagret denne

Ingredienser

4
porsjoner

Wokkede grønnsaker

  • 2 stykker vårløk, finsnittet
  • 1 stk gul paprika, renset og skåret i fine biter
  • 1 stk rød paprika, renset og skåret i fine biter
  • 6 stykker shiitakesopp, renset og strimlet
  • 100 g sukkererter, delt i to
  • 0.5 stk squash, delt i smale skiver
  • 1 stk rødløk, i tynne kløfter
  • 1 - 2 fedd hvitløk, revet eller finhakket
  • 2 ss østerssaus, helst en søtelig type
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sesamolje
  • 2 ss cashewnøtter, hakkede
  • 1 ss olje, til steking
  • koriander, til pynt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Wokkede grønnsaker

  • 2 stykker vårløk, finsnittet
  • 1 stk gul paprika, renset og skåret i fine biter
  • 1 stk rød paprika, renset og skåret i fine biter
  • 6 stykker shiitakesopp, renset og strimlet
  • 100 g sukkererter, delt i to
  • 0.5 stk squash, delt i smale skiver
  • 1 stk rødløk, i tynne kløfter
  • 1 - 2 fedd hvitløk, revet eller finhakket
  • 2 ss østerssaus, helst en søtelig type
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sesamolje
  • 2 ss cashewnøtter, hakkede
  • 1 ss olje, til steking
  • koriander, til pynt
Gjør klar alle ingrediensene. Varm stekepannen eller woken.
Tilsett litt olje, vent til det nesten begynner å ryke og legg i paprika, shiitake, vårløk, rødløk, aspargesbønner, hvitløk og chili. Stek blandingen raskt under stadig omrøring, før du heller alt over på en tallerken.
Varm pannen på nytt. Tilsett litt olje og stek squash og sukkererter raskt under omrøring.
Ha resten av grønnsakene tilbake i pannen og tilsett østerssaus, soyasaus og sesamolje.
Bland alt godt sammen og dryss over nøtter og koriander. Serveres straks.
woman cooking

Bon appetit!

Gjør klar alle ingrediensene. Varm stekepannen eller woken.
Tilsett litt olje, vent til det nesten begynner å ryke og legg i paprika, shiitake, vårløk, rødløk, aspargesbønner, hvitløk og chili. Stek blandingen raskt under stadig omrøring, før du heller alt over på en tallerken.
Varm pannen på nytt. Tilsett litt olje og stek squash og sukkererter raskt under omrøring.
Ha resten av grønnsakene tilbake i pannen og tilsett østerssaus, soyasaus og sesamolje.
Bland alt godt sammen og dryss over nøtter og koriander. Serveres straks.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?