Svinewok med grønnsaker og sursøt saus

45 min
Lagret av 737 brukere
Svinewok med grønnsaker og sursøt saus
Lagret av 737 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 500 g svinefilet, evt. kylling- eller kalkunfilet
  • 0.5 stk ananas
  • 1 stk gul paprika
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk løk
  • 1 stk gulrot
  • 100 g aspargesbønner
  • 4 stykker babymais
  • 2 ss sweet chili saus
  • 2 ss limesaft
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss ketchup
  • 1 fedd hvitløk, revet eller finhakket
  • 2 ts ingefær, finrevet og fersk
  • 1 håndfull cashewnøtter, ristede (kan sløyfes)
  • 1 bunt koriander

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g svinefilet, evt. kylling- eller kalkunfilet
  • 0.5 stk ananas
  • 1 stk gul paprika
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk løk
  • 1 stk gulrot
  • 100 g aspargesbønner
  • 4 stykker babymais
  • 2 ss sweet chili saus
  • 2 ss limesaft
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss ketchup
  • 1 fedd hvitløk, revet eller finhakket
  • 2 ts ingefær, finrevet og fersk
  • 1 håndfull cashewnøtter, ristede (kan sløyfes)
  • 1 bunt koriander
Skjær kjøttet i tynne skiver eller strimler, krydre det lett med salt og pepper.
Rens og del ananas, løk og paprika i jevne biter. Skrell og skjær gulrot i tynne skiver, rens aspargesbønnene og del dem i to. Del maisen i to eller fire.
Rør sammen sweet chili saus, limesaft, soyasaus, ketchup, hvitløk og ingefær.
Varm litt olje i en wok eller stekepanne. Stek kjøttet raskt over høy varme. Stek det gjerne i to omganger og hell kjøttet over på en tallerken så lenge.
Varm woken på nytt, og tilsett litt olje, løk og paprika. Stek under omrøring til grønnsakene blir knapt møre.
Hell grønnsakene ut av pannen så lenge, varm den på nytt og tilsett gulrøtter. La gulrotskivene få steke noen sekunder under omrøring før du tilsetter ananas og aspargesbønner. Stek alt raskt over høy varme. Skru ned varmen, hell kjøtt og grønnsaker tilbake i woken.
Tilsett sausen og bland alt godt sammen. Dryss over nøtter og hakket koriander.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kjøttet i tynne skiver eller strimler, krydre det lett med salt og pepper.
Rens og del ananas, løk og paprika i jevne biter. Skrell og skjær gulrot i tynne skiver, rens aspargesbønnene og del dem i to. Del maisen i to eller fire.
Rør sammen sweet chili saus, limesaft, soyasaus, ketchup, hvitløk og ingefær.
Varm litt olje i en wok eller stekepanne. Stek kjøttet raskt over høy varme. Stek det gjerne i to omganger og hell kjøttet over på en tallerken så lenge.
Varm woken på nytt, og tilsett litt olje, løk og paprika. Stek under omrøring til grønnsakene blir knapt møre.
Hell grønnsakene ut av pannen så lenge, varm den på nytt og tilsett gulrøtter. La gulrotskivene få steke noen sekunder under omrøring før du tilsetter ananas og aspargesbønner. Stek alt raskt over høy varme. Skru ned varmen, hell kjøtt og grønnsaker tilbake i woken.
Tilsett sausen og bland alt godt sammen. Dryss over nøtter og hakket koriander.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?