Til hovedinnhold

Biffwok med hvitløk og sesam

25 min
14 varer
912
Biffwok med hvitløk og sesam

Lag biffwok med hvitløk og sesam! Rist gjerne pepperkornene i en tørr varm panne før de knuses. Da blir smaken rundere og mer aromatisk.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 600 g mørbrad, evt. ytrefilet eller annet mørt biffkjøtt
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss maisenna
  • 2 ts sesamolje
  • 1.5 ts hel sort pepper, knust
  • 4 fedd hvitløk, skåret i veldig tynne skiver
  • 15 g ingefær, finstrimlet eller finrevet
  • 4 ss ketjap manis
  • 250 g aspargesbønner, renset
  • 100 g sukkererter, renet og delt i to på langs
  • 2 stykker gulrøtter, finstrimlet, gjerne fargerike
  • 2 ss sesamfrø
  • koriander, til pynt
  • olje, til steking

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g mørbrad, evt. ytrefilet eller annet mørt biffkjøtt
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss maisenna
  • 2 ts sesamolje
  • 1.5 ts hel sort pepper, knust
  • 4 fedd hvitløk, skåret i veldig tynne skiver
  • 15 g ingefær, finstrimlet eller finrevet
  • 4 ss ketjap manis
  • 250 g aspargesbønner, renset
  • 100 g sukkererter, renet og delt i to på langs
  • 2 stykker gulrøtter, finstrimlet, gjerne fargerike
  • 2 ss sesamfrø
  • koriander, til pynt
  • olje, til steking
Skjær biffen i tynne skiver. Bland sammen kjøtt, soyasaus, maisenna, sesamolje og pepper i en bolle.
Varm et par spiseskjeer olje i en wok- eller stekepanne. Stek kjøttet raskt over høy varme under stadig omrøring. Stek det gjerne i to omganger hvis pannen ikke er så stor. Ha kjøttet over på en tallerken.
Varm woken på nytt med 1 ss olje og stek hvitløk og ingefær under omrøring i et lite minutt. Tilsett aspargesbønner og sukkererter. Fres videre i et minutt til.
Hell kjøttet og eventuell kjøttsaft tilbake i pannen og tilsett ketjap manis. Bland alt godt sammen og dryss over sesamfrø. Serveres med finstrimlede gulrøtter og koriander.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær biffen i tynne skiver. Bland sammen kjøtt, soyasaus, maisenna, sesamolje og pepper i en bolle.
Varm et par spiseskjeer olje i en wok- eller stekepanne. Stek kjøttet raskt over høy varme under stadig omrøring. Stek det gjerne i to omganger hvis pannen ikke er så stor. Ha kjøttet over på en tallerken.
Varm woken på nytt med 1 ss olje og stek hvitløk og ingefær under omrøring i et lite minutt. Tilsett aspargesbønner og sukkererter. Fres videre i et minutt til.
Hell kjøttet og eventuell kjøttsaft tilbake i pannen og tilsett ketjap manis. Bland alt godt sammen og dryss over sesamfrø. Serveres med finstrimlede gulrøtter og koriander.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?