Vegetar-bowl med fullkornris, avokado og marinert vannmelon
Er du på jakt etter et grønt alternativ, vil jeg på det varmeste anbefale deg å teste ut marinert vannmelon og lage en vegetar-bowl med fullkornris, avokado og marinert vannmelon. Ved første øyekast kan terningene minne om tunfisk, og selv om smaken er alt annet enn «fiskete» - vil opplevelsen likevel være ganske lik. Rett og slett ganske så lett, lekkert og genialt som bollemat er!
Tips: Bruk helst liten/mini-vannmelon. Det er viktig at vannmelonen er steinfri og fast i kjøttet.
Er du på jakt etter et grønt alternativ, vil jeg på det varmeste anbefale deg å teste ut marinert vannmelon og lage en vegetar-bowl med fullkornris, avokado og marinert vannmelon. Ved første øyekast kan terningene minne om tunfisk, og selv om smaken er alt annet enn «fiskete» - vil opplevelsen likevel være ganske lik. Rett og slett ganske så lett, lekkert og genialt som bollemat er!
Tips: Bruk helst liten/mini-vannmelon. Det er viktig at vannmelonen er steinfri og fast i kjøttet.
Ingredienser
- 2 stk avokado
- 3 stk vårløk
- 300 g fullkornsris, eller naturris
- wasabinøtter, hakkede
- sesamfrø, sorte og blonde
- koriander
- lime, til servering
Marinert vannmelon
- 1 - 1.5 kg vannmelon, renset og skåret i terninger à 1,5 x 1,5 cm
- 1 dl soyasaus, helst saltredusert
- 1 ss honning, flytende
- 1 ss ingefær, finrevet frisk
- 2 ss sesamolje
- 2 ss olivenolje
- 2 ss riseddik
- 1 stk lime, det finrevne skallet + 1 ss limesaft
- 0.75 ts salt
- 1 klype chili, tørket og knust
Slik gjør du:
- 2 stk avokado
- 3 stk vårløk
- 300 g fullkornsris, eller naturris
- wasabinøtter, hakkede
- sesamfrø, sorte og blonde
- koriander
- lime, til servering
Marinert vannmelon
- 1 - 1.5 kg vannmelon, renset og skåret i terninger à 1,5 x 1,5 cm
- 1 dl soyasaus, helst saltredusert
- 1 ss honning, flytende
- 1 ss ingefær, finrevet frisk
- 2 ss sesamolje
- 2 ss olivenolje
- 2 ss riseddik
- 1 stk lime, det finrevne skallet + 1 ss limesaft
- 0.75 ts salt
- 1 klype chili, tørket og knust
