vegetar

Vegetar-bowl med fullkornris, avokado og marinert vannmelon

40 min

Er du på jakt etter et grønt alternativ, vil jeg på det varmeste anbefale deg å teste ut marinert vannmelon og lage en vegetar-bowl med fullkornris, avokado og marinert vannmelon. Ved første øyekast kan terningene minne om tunfisk, og selv om smaken er alt annet enn «fiskete» - vil opplevelsen likevel være ganske lik. Rett og slett ganske så lett, lekkert og genialt som bollemat er!

Tips: Bruk helst liten/mini-vannmelon. Det er viktig at vannmelonen er steinfri og fast i kjøttet.

337 har lagret denne
Veggis bowl med fullkornris, avokado og marinert vannmelon

Er du på jakt etter et grønt alternativ, vil jeg på det varmeste anbefale deg å teste ut marinert vannmelon og lage en vegetar-bowl med fullkornris, avokado og marinert vannmelon. Ved første øyekast kan terningene minne om tunfisk, og selv om smaken er alt annet enn «fiskete» - vil opplevelsen likevel være ganske lik. Rett og slett ganske så lett, lekkert og genialt som bollemat er!

Tips: Bruk helst liten/mini-vannmelon. Det er viktig at vannmelonen er steinfri og fast i kjøttet.

337 har lagret denne
4
porsjoner
  • 2 stk avokado
  • 3 stk vårløk
  • 300 g fullkornsris, eller naturris
  • wasabinøtter, hakkede
  • sesamfrø, sorte og blonde
  • koriander
  • lime, til servering

Marinert vannmelon

  • 1 - 1.5 kg vannmelon, renset og skåret i terninger à 1,5 x 1,5 cm
  • 1 dl soyasaus, helst saltredusert
  • 1 ss honning, flytende
  • 1 ss ingefær, finrevet frisk
  • 2 ss sesamolje
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss riseddik
  • 1 stk lime, det finrevne skallet + 1 ss limesaft
  • 0.75 ts salt
  • 1 klype chili, tørket og knust
Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stk avokado
  • 3 stk vårløk
  • 300 g fullkornsris, eller naturris
  • wasabinøtter, hakkede
  • sesamfrø, sorte og blonde
  • koriander
  • lime, til servering

Marinert vannmelon

  • 1 - 1.5 kg vannmelon, renset og skåret i terninger à 1,5 x 1,5 cm
  • 1 dl soyasaus, helst saltredusert
  • 1 ss honning, flytende
  • 1 ss ingefær, finrevet frisk
  • 2 ss sesamolje
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss riseddik
  • 1 stk lime, det finrevne skallet + 1 ss limesaft
  • 0.75 ts salt
  • 1 klype chili, tørket og knust
Visp sammen alle ingrediensene til marinaden. Ha melonterningene over i en passende bolle og hell over marinaden. Vend alt forsiktig sammen og mariner vannmelonen i kjøleskapet i minst 1 time, gjerne natten over. Vend gjerne litt rundt på vannmelonen et par ganger underveis i marineringen.
Kok risen etter anvisning på pakken og avkjøl risen noe.
Rens og skjær avokadoen i skiver. Finsnitt vårløken.
Fordel risen i passende boller. Topp med marinert vannmelon, avokado, vårløk, koriander, sesamfrø og hakkede wasabinøtter.
woman cooking

Bon appetit!

Visp sammen alle ingrediensene til marinaden. Ha melonterningene over i en passende bolle og hell over marinaden. Vend alt forsiktig sammen og mariner vannmelonen i kjøleskapet i minst 1 time, gjerne natten over. Vend gjerne litt rundt på vannmelonen et par ganger underveis i marineringen.
Kok risen etter anvisning på pakken og avkjøl risen noe.
Rens og skjær avokadoen i skiver. Finsnitt vårløken.
Fordel risen i passende boller. Topp med marinert vannmelon, avokado, vårløk, koriander, sesamfrø og hakkede wasabinøtter.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?