Lange søte fylte paprikaer proppet fulle med en frisk osteblanding med både spinat og jalapeño, toppet med mer ost og gratinert, blir litt som søtpaprikaens svar på ovnsbakt «jalapeño poppers». Hvis du er glad i litt ekstra hete er det bare å kjøre på med mere chili i fyllet.
Lange søte fylte paprikaer proppet fulle med en frisk osteblanding med både spinat og jalapeño, toppet med mer ost og gratinert, blir litt som søtpaprikaens svar på ovnsbakt «jalapeño poppers». Hvis du er glad i litt ekstra hete er det bare å kjøre på med mere chili i fyllet.
Varm ovnen til 200 grader. Lag et snitt ned i paprikaen og skrap forsiktig ut frøene med en liten skje.
Fest hvitløkfeddet på en gaffel. Varm en stor stekepanne med litt olje. Tilsett spinaten og rør med hvitløkgaffelen til spinaten akkurat klapper sammen. Krydre lett med salt og pepper og hell spinaten over på en tallerken så lenge til avkjøling. Fjern eventuell væske fra spinaten (klem den gjerne litt forsiktig) og hakk opp spinaten.
Rens jalapenoen for frø og finhakk den. Rør sammen nyr, kremost, spinat og jalapeno. Smak til med salt og pepper.
Legg paprikaene over på et stekebrett og gni dem inn med litt olivenolje. Fordel fyllet i paprikaene og dryss over revet mozzarella. Gratiner paprikaene midt i ovnen i cirka 30 minutter, eller til osten er gyllen og paprikaen mør.
Dryss over sprøstekte brødsmuler og litt ekstra jalapeno og urter før servering.
Bon appetit!
Varm ovnen til 200 grader. Lag et snitt ned i paprikaen og skrap forsiktig ut frøene med en liten skje.
Fest hvitløkfeddet på en gaffel. Varm en stor stekepanne med litt olje. Tilsett spinaten og rør med hvitløkgaffelen til spinaten akkurat klapper sammen. Krydre lett med salt og pepper og hell spinaten over på en tallerken så lenge til avkjøling. Fjern eventuell væske fra spinaten (klem den gjerne litt forsiktig) og hakk opp spinaten.
Rens jalapenoen for frø og finhakk den. Rør sammen nyr, kremost, spinat og jalapeno. Smak til med salt og pepper.
Legg paprikaene over på et stekebrett og gni dem inn med litt olivenolje. Fordel fyllet i paprikaene og dryss over revet mozzarella. Gratiner paprikaene midt i ovnen i cirka 30 minutter, eller til osten er gyllen og paprikaen mør.
Dryss over sprøstekte brødsmuler og litt ekstra jalapeno og urter før servering.